63 migránst vettek őrizetbe, mert egy kompon őrjöngtek és fosztogattak

A hatóságokat a komphajó kapitánya értesítette. A rendőrség Nápoly kikötőjében várta a hajót, amelyről leszállították az algériai csoportot. Huszonkilencet közülük már korábban kiutasítottak Olaszországból, ennek ellenére nem hagyták el Itáliát.

Az algériai férfiak nagy része az utóbbi napokban érkezett meg Szardínia partjaira. A két ország közötti megállapodás értelmében az algériai állampolgárok nem jogosultak menedékkérelemre Olaszországban, ezért megérkezésük után azonnali kiutasították őket. Hét napjuk volt, hogy elhagyják Olaszországot.

Gondolták, előbb azért megszedik magukat

Cagliariból azonban komphajóval Nápolyba keltek át. Az éjszakai hajóút alatt hatalmukba kerítették a kompot, feltörték a kabinokat, zaklatták az utasokat, mobiltelefonokat és más tárgyakat loptak el.

A szardíniai hatóságok szerint az illegális bevándorlók veszélyeztetik a közbiztonságot, mivel érkezésükkel a szigeten emelkedett a lopások, rablások száma.

Matteo Salvini, az ellenzéki Északi Liga vezetője keddi Twitter-bejegyzésében azt követelte, hogy a komphajón garázdálkodó algériai csoportot azonnal tegyék fel egy hajóra, és szállítsák haza Algériába.