Ismét járható az Árpád híd

Lezárták a budapesti Árpád híd Népfürdő utca és a Váci út közötti szakaszát kedden délután, miután - egyelőre ismeretlen okból - aceton kezdett szivárogni egy a hídon áthaladó, román rendszámú teherautóból - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Frissítés II.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt írta: befejeződött a műszaki mentés az Árpád hídon, a Pestre vezető oldalt is megnyitották.

Az 1-es villamos a teljes vonalon közlekedik, a 26-os autóbusz a felújítás idején érvényes menetrend szerint jár, a 34-es és a 106-os autóbusz is az eredeti útvonalon közlekedik.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján azt írta: a fővárosi tűzoltók megszüntették a szivárgást, így a Budáról Pestre vezető, a járművek elől eddig lezárt oldalon is megindulhatott a közlekedés.

Frissítés I.

Újra járható a budapesti Árpád híd Budára vezető oldala, a Budáról Pestre vezető szakaszon azonban még mindig tart a műszaki mentés.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán közölte: az 1-es villamos már a teljes vonalán jár, a 34-es és a 106-os autóbusz is az eredeti útvonalon közlekedik, de a Népfürdő utca/Árpád híd, illetve a Margitsziget/Árpád híd megállóban nem áll meg. A 26-os autóbusz továbbra sem közlekedik.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, a szivárgást sikerült megszüntetniük a tűzoltóknak.

Korábban írtuk

Kisdi Máté elmondta: a lezárás a műszaki mentés befejezéséig marad érvényben, a közlekedőknek a Népfürdő utcánál kell lehajtaniuk a hídról.

A teherautón egy ezer literes tartály sérült meg, a fokozottan robbanásveszélyes, mérgező anyag egyelőre szivárog - közölte a szóvivő.

Alább megtekinthető az N1TV exkluzív videója a helyszínről:

Lezárva az egész Árpád híd. Egy román rendszámú, veszélyes anyagot szállító kamion sérült meg a hídon.

Közzétette: Nemzeti Televízió – 2017. március 7.
Forrás
MTI nyomán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.