Nem árulták el, milyen bűnözői körökkel áll még kapcsolatban Orbán Viktor

A kellemetlen kérdésre semmitmondó válasz érkezett.

Vona Gábor írásban az alábbi kérdést tette fel a miniszterelnöknek:

Ghaith Pharaonon kívül milyen további, akár nemzetközi körözés alatt álló bűnözőkkel, esetlegesen bűnözői körökkel áll személyesen, illetve munkatársai révén kapcsolatban, valamint mi a célja ezekkel a kapcsolatokkal?

A Jobbik elnöke arra is kitért, hogy Orbán Viktor még egy tavaly őszi parlamenti felszólalásában szerényen "Pharaon professzornak" nevezte a többek között terrorizmus támogatásával is meggyanúsított szaúdi milliárdost.

A kormányfő számára meglehetősen kellemetlen kérdésre Szijjártó Péter adott semmitmondó választ:

Ghaith Pharaon vízumkérelmét feltöltöttük a schengeni rendszerbe, egyetlen tagállaim sem emelt kifogást, és nem jelzett problémát az Interpol sem. Vagyis Ghaith Pharaon a kérdéses időpontban bármelyik schengeni tagállamba beutazhatott volna.

Arra, hogy milyen bűnözői csoportokkal kerülhet még kapcsolatba hasonló módon a miniszterelnök, elfelejtett kitérni.

Néhány hete derült ki, hogy Ghaith Pharaon kifejezetten azért kapott magyar vízumot, hogy Orbán Viktorral találkozzon. A vízumügyintézés során rögzített adatokban ugyanis az van feltüntetve, hogy Pharaon Magyarországon a miniszterelnökkel találkozik majd, méghozzá azon a rendezvényen, amelyet Jordánia tiszteletbeli konzulja, Zaid Naffa szervez.