Csak a szokásos – 3,8 milliárd forintot fognak eltapsolni a vizes vb ünnepségeire

Az adóforintok különböző ünnepségekre történő elszórásának már eddig is komoly hagyományai voltak a kormánypártokban, most azonban sikerült újabb szintet lépniük. Ugyanis 3,8 milliárd adóforintért gyönyörködhetünk majd a nyári budapesti vizes vb nyitó- és záróünnepségében, amelyet a Várkert Bazár előtt tartanak – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a budapesti, illetve balatonfüredi rendezvények művészeti munkáit a Művészetek Palotája Kulturális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. végezheti el közel 2 milliárd forintért, a technikáért pedig egy francia cég felel majd, amely 1,8 milliárd forintért vállalta a feladatot.

Egyre többet lopnak el”

Látható, hogy egyre drágább a beruházás, gyanítom, hogy egyre több pénzt lopnak el. Ez mindig úgy szokott lenni, hogy a beruházásnak van egy kezdeti költsége, aztán egy picit drágább lesz, aztán még egy picit drágább lesz, a végén pedig az egészet szétlopják.

A Fidesz eddig az összes nagyberuházással ezt tette” – mondta a Hír TV-nek Volner János, a Jobbik frakcióvezetője.

Újabb 2,1 milliárdot költenek a vizes vb-re

Decemberben a Dagály átépítésének összege növekedett 5 milliárddal, néhány napja pedig az is kiderült, hogy a margitszigeti útfelújításokhoz is 1 milliárd forintra van szükség. Az EU-s közbeszerzési értesítő január 18-i számából most kiderült, hogy ezen túl a pesti rakpart északi irányba való rendezése, a Margit híd és a Dráva utca közötti gyalogos sétány kialakítása miatt további nettó 2,15 milliárdot kell költenie a Fővárosi Önkormányzatnak a vizes vb miatt.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.