A Szent János Kórház nem kér külső segítséget, de már az áprilisi ügyelet is veszélyben van

Annak ellenére, hogy több, másik kórházban dolgozó rezidens is felajánlotta, hogy segítséget nyújt a fővárosi Szent János Kórháznak a felnőttsebészeti ügyeletek ellátásában, az intézmény elutasította a külsős szakembereket, pedig áprilistól még ügyeleti beosztás sincs az intézményben - értesült a Magyar Nemzet.

A kórház saját rezidensei rohamtempóban mondanak fel az utóbbi időben, arra hivatkozva, hogy nem operálhattak eleget, a műtétek nagy részét a hálapénz miatt a főorvosok happolják el előlük, az intézményben amúgy is kritikán aluli állapotok uralkodnak és keveslik a fizetéseket.

A lap azt írja, több külsős orvos is jelezte: a betegek érdekében vállalná a pluszmunkát, erről pedig a János Kórház vezetőségét is értesítették, akik azonban kerek perec elutasították az ajánlatokat, mondván az intézményen belül akarják rendezni az egyre dagadó válságot.

Ez jelenleg nem kecsegtet túl sok sikerrel: egyelőre más osztályokról irányítanának át rezidenseket a 24 órás sebészeti ügyeletbe, hogy egyáltalán a minimális ellátás biztosítva legyen. Az üres helyeket pedig várhatóan olyan rezidensekkel töltik fel, akik egyébként nem a felnőttsebészeten dolgoznának.

Azok a sebészek, akik jelenleg is a János-kórházban dolgoznak, már januárban jelezték a vezetőségnek, hogy rengeteget kell ügyelniük a felmondások miatt, de megoldás máig nem született.

A sebészeti osztályát jelenleg egy 68 éves főorvos vezeti, miközben a szabályozás szerint ezt a pozíciót maximum 65 éves szakember tölthetné be.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1