2017. 04. 20. 17:33

Volner leleplezi a Fidesz rágalmait

Így hazudik a fideszes sajtó – állítja fel a példát Volner János, a Jobbik frakcióvezetője, Pest megye 12. választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje csütörtöki közleményében, amiben a nagykőrösi csatornaberuházási ügyet rakja rendbe.

Volner János először is tisztázta, hogy az elmúlt hónapokban mintegy 40 különböző pert nyertek az Orbán Viktor által az adófizetők pénzéből finanszírozott kormánypárti hazugsággyárak ellen.

Haldoklik a Fidesz médiabirodalma: felmondások sora, végrehajtás alatt a Ripost is

Közismert, hogy a Habony-művek kötelékébe tartozó, kétes minőségéről és hitelességéről hírhedt Ripost nevű lap folyamatosan légből kapott, durván rágalmazó cikkeket jelenít meg a legnagyobb ellenzéki pártról, majd az ezt követő pereket rendre el is veszíti.A Jobbik csütörtöki közleménye szerint a párt két esetben is jogerősen nyert helyreigazítási pert a fideszes termék ellen, ám az a helyreigazításokat nem tette közzé.

Mint írta, a hazudozók igyekeztek

„a családi életünktől a Jobbikig mindent bemocskolni, ami velünk kapcsolatos. A propaganda szócsövek által félrevezetett, a hazugságoknak felültetett emberek ennek ellenére minden nap tömegesen bukkannak fel a Facebook oldalainkon, újra és újra megismételve a habonyi propaganda hazugságait.”

Közölte: ebből kiindulva elhatározta, hogy a mostantól elkövetett hazugságokról amennyire ideje engedi, egy új sorozat keretében rántja le a leplet.

Legfrissebb példaként azt hozta, hogy a nagykőrösi fideszes polgármester szolgálatában álló sajtó „pofátlan hazudozásba” kezdett arról, hogy Volner a helyiek csatornaberuházási pénzéért harcol. A lapban azt írták a petícióról, hogy

"Ezeket azonban mostanáig senkinek nem adta át. Volner tehát dugdossa a 2500 lakos személyes adatait tartalmazó íveket, melyeket a Jobb Nagykőrösért Egyesület bocsátott rendelkezésére. Lehet, hogy a Jobbiknál maradnak a személyes adatokat tartalmazó eredeti példányok?"

Ellenben – figyelmeztet a jobbikos politikus - a Facebook-oldalán megtekinthető az a videó, amelyen a nagykőrösi csatornaberuházás károsultjainak érdekében lép fel.

„A Jobb Nagykőrösért Egyesület önzetlen aktivistái által összegyűjtött 2500 aláírást az Országgyűlés plenáris ülésén, a felszólalásomat követően adtam át, személyesen a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János részére.”

- írta a Jobbik parlamenti képviselője.

Orbán Viktorék számára egyértelmű hatalmi érdek, hogy a Fideszre szavazókat tudatlanságban tartsák és aljas propagandahazugságokkal félrevezessék – fogalmazott Volner.