Volner leleplezi a Fidesz rágalmait

Volner János először is tisztázta, hogy az elmúlt hónapokban mintegy 40 különböző pert nyertek az Orbán Viktor által az adófizetők pénzéből finanszírozott kormánypárti hazugsággyárak ellen.

Haldoklik a Fidesz médiabirodalma: felmondások sora, végrehajtás alatt a Ripost is

Közismert, hogy a Habony-művek kötelékébe tartozó, kétes minőségéről és hitelességéről hírhedt Ripost nevű lap folyamatosan légből kapott, durván rágalmazó cikkeket jelenít meg a legnagyobb ellenzéki pártról, majd az ezt követő pereket rendre el is veszíti.A Jobbik csütörtöki közleménye szerint a párt két esetben is jogerősen nyert helyreigazítási pert a fideszes termék ellen, ám az a helyreigazításokat nem tette közzé.

Mint írta, a hazudozók igyekeztek

„a családi életünktől a Jobbikig mindent bemocskolni, ami velünk kapcsolatos. A propaganda szócsövek által félrevezetett, a hazugságoknak felültetett emberek ennek ellenére minden nap tömegesen bukkannak fel a Facebook oldalainkon, újra és újra megismételve a habonyi propaganda hazugságait.”

Közölte: ebből kiindulva elhatározta, hogy a mostantól elkövetett hazugságokról amennyire ideje engedi, egy új sorozat keretében rántja le a leplet.

Legfrissebb példaként azt hozta, hogy a nagykőrösi fideszes polgármester szolgálatában álló sajtó „pofátlan hazudozásba” kezdett arról, hogy Volner a helyiek csatornaberuházási pénzéért harcol. A lapban azt írták a petícióról, hogy

"Ezeket azonban mostanáig senkinek nem adta át. Volner tehát dugdossa a 2500 lakos személyes adatait tartalmazó íveket, melyeket a Jobb Nagykőrösért Egyesület bocsátott rendelkezésére. Lehet, hogy a Jobbiknál maradnak a személyes adatokat tartalmazó eredeti példányok?"

Ellenben – figyelmeztet a jobbikos politikus - a Facebook-oldalán megtekinthető az a videó, amelyen a nagykőrösi csatornaberuházás károsultjainak érdekében lép fel.

„A Jobb Nagykőrösért Egyesület önzetlen aktivistái által összegyűjtött 2500 aláírást az Országgyűlés plenáris ülésén, a felszólalásomat követően adtam át, személyesen a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János részére.”

- írta a Jobbik parlamenti képviselője.

Orbán Viktorék számára egyértelmű hatalmi érdek, hogy a Fideszre szavazókat tudatlanságban tartsák és aljas propagandahazugságokkal félrevezessék – fogalmazott Volner.