2017. 04. 21. 09:22

Az Apple nem kér a véres ásványokból: újrahasznosított anyagokból akarnak telefont csinálni

Az Apple ismét úttörő szeretne lenni egy innovatív technológiában: kizárólag újrahasznosított alapanyagokat akarnak felhasználni termékeik gyártása során.

A cégóriás időpontot nem határozott meg a cél elérésére, de mindenképp meg akarnak válni a gyanús hátterű beszállítóktól – írja az Index.

Az Apple úgy döntött, hogy leszámol a sokszor ismeretlen eredetű ásványok használatával. A beszállítókat nem igazán érdekli, hogy a ritka földfémeket tömeggyilkos afrikai haduraktól vásárolják, vagy éppen gyerekek bányásszák ki azokat a föld alól.

A cég 2017-es felelősségvállalási jelentése deklarálta a nemes célt.

„Úttörők akarunk lenni egy zárt beszállítói lánc létrehozásában, hogy a termékek kizárólag megújuló erőforrások és újrahasznosított anyagok felhasználásával készüljenek, és ne kelljen ásványokat bányázni.”

Az Apple nem először tart szem előtt hasonlóan fontos célokat. Az általuk felhasznált elektromos áram 96 százalékát már megújuló erőforrások biztosítják, így körülbelül 585 ezer tonnával csökkentették saját szén-dioxid-kibocsátásukat. Az új vállalati kampuszuk energiaellátását pedig már 100 százalékban megújuló források adják, valamint 9000 szárazságtűrő fát is ültettek az épület környékén.