"Nyugati színvonalon dolgozunk ázsiai bérekért" - béruniót követelnek a munkavállalók

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője szerint egyre több miskolci hagyja el a várost az alacsony fizetések miatt, a Fidesz pedig ahelyett, hogy támogatná a Jobbik béruniós elképzeléseit, azt hajtogatja, hogy a miskolciak bére nő a legjobban Magyarországon. Ez már csak azért sem igaz, mert Mészáros Lőrinc

napi 274 milliós keresetét

nem lehet felülmúlni, jegyezte meg Jakab, jelezve, Miskolcon sokan alig több, mint négyezer forintot visznek haza naponta, ami az országos átlagtól is messze elmarad.

Miskolcnak nyugati bérekre van szüksége, a Fidesz viszont ahelyett, hogy megszavazta volna a Jobbik javaslatait a bérek felzárkóztatására, inkább Ukrajnában toboroz olcsó vendégmunkásokat, ezt már Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője mondta, hozzátéve, a kormány továbbra is az olcsó munkaerőben hisz, ami miatt lassan nem lesz Miskolcon minőségi munkaerő.

Vámos Csaba, a Magyar Munkavállalókért Mozgalom elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a fideszes Zsiga Marcell szerint 47 ezer forintból is meg lehet élni, addig a Zala megyei közgyűlés kormánypárti politikusa, Pintér László szerint abból a 470 ezerből se, amit az országgyűlési képviselők keresnek.

„Akkor mit szóljanak azok a munkavállalók, aki nyugati színvonalon dolgoznak ázsiai bérekért?”

- tette fel Vámos Csaba.

Hozzátette: a magyar munkavállalók

nyugat-európai társaiknál egyharmaddal többet dolgoznak,

de csak negyedét keresik az osztrák béreknek. Éppen ezért a munkavállalók támogatják a Jobbik béruniós kezdeményezését, és ugyanerre szólítják fel a fideszes politikusokat és önkormányzatokat is.