Szijjártó lemondásra szólította fel az Európai Bizottság alelnökét

Úgy látszik, Szijjártó Péter nagyon harcias napra ébredt. Miután berendelte a kanadai nagykövetet, sajtótájékoztatót tartott, amiben lemondásra szólította fel Frans Timmermanst, az Európai Bizottság alelnökét.

Az alelnök a Die Zeit német lap újságírójának arra a kérdésére, hogy amikor az elmúlt napokban az Európai Parlamentben Orbán Viktor pénzügyi spekulánsnak nevezte Soros Györgyöt, egyértelműen antiszemita hangot ütött-e meg, azt felelte, hogy 

„Pontosan úgy értettem, ahogy maga. Sokat foglalkoztam életem során az antiszemitizmussal, és mindig nagyon mélyen érint érzelmileg, amikor találkozom vele"

A külügyminiszter teljes felháborodást tanúsított a sajtótájkoztatón, a vádat méltatlannak és elfogadhatatlannak nevezte, kiemelve, hogy Magyarország tette a legtöbbet Európában az antiszemitizmus ellen. A vád pedig Magyarország súlyos megsértése, ami elfogadhatatlan egy uniós tisztségviselőtől.

"Egy ilyen kérdésben ilyen súlyosan megsért egy tagállamot, akkor nem lehet más választása, mint le kell mondania a hivataláról"