Szervusz, Miniszterelnök úr! Visszataszító modoroskodással tör Oscar-díjra a Fidesz?

A fenti elgondolás legalábbis nem kizárható, látva az Orbán Viktor látogatásáról készült kisfilmet, melyet a kritikusok alaposan szétcincáltak már, jóllehet, műfajilag behatárolni még senkinek sem sikerült a szürreális alkotást.

Könnyebb a dolguk, amennyiben a tegnapi, debreceni időközi választás eredménye után készült művet vizsgálják, ami egyértelműen besorolható az eleddig nem létező verbális pornófilm kategóriába.

A kormánypárt egyik fellegvárának hatodik körzetében tartott időközit a fideszes Türk László nyerte, a második a jobbikos jelölt lett. Ennek örömére a jelölt sajtótájékoztatót tartott Papp László polgármester, Kósa Lajos és Pósán László társaságában, de hogy még teljesebb legyen a már eleve túlságosan is teljesnek tűnő kép, kihangosítva fel is hívták Orbán Viktor miniszterelnök urat, hogy kezdetét vegye az, aminek talán soha nem kellett volna megtörténnie.

Szavakkal nehéz leírni azt a sokkoló élményt, amit a videó okoz, olyan tökéletes kombinációja a modoroskodásnak, az álságos körbeszopkodásnak és a kínos vicceskedésnek, utóbbihoz természetesen társul a háttérben álló közönség kötelező kuncogása is. 35 éven aluliaknak csak szülői felügyelet mellett ajánlott: 

Nem lennék most mérsékelten vicces magyar standupos, hogy megpróbáljak a fentiekből paródiát készíteni. Egy normális demokráciában egy hasonló alakítás után azonnal megismételtetnék a választást, hogy a lakosság az új fejlemények ismeretében tudjon felelősségteljes döntést  hozni.A jelenlegi helyzetben persze nagy valószínűséggel újra Türk mellett döntenének az emberek. Hosszú út áll még előttünk.