Ha Habony Árpád nem közszereplő, akkor micsoda?

A kormánypárti média szürke eminenciása beperelte a Jobbikot.

A legerősebb ellenzéki párt képviselője szerint Gyurcsány Ferenc csak tovább hitelteleníti magát azzal, hogy nem jelent meg a nemzetbiztonsági bizottság előtt, és fejti ki egyértelműen, milyen bizonyítékai vannak azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktort az oroszok "fogják".

A jobbikos honatya ugyanakkor hozzátette:

szerinte is létezhet olyan információ Obrán Viktor környezetében, életútjában, amivel zsarolni lehet a miniszterelnököt.

Azzal kapcsolatban, hogy Habony Árpád pert indít a Jobbik ellen a "Ti dolgoztok - Ők lopnak" plakátkampányban való szerepeltetése miatt, Mirkóczki úgy foglamazott:

"Örülünk neki és állunk elébe, hogy végre sikerül, ha mást nem a tárgyalóteremben megütközni egy 'fantommal', aki ugye se nem politikus, se nem közszereplő, se nem tolvaj - a saját állítása szerint. Szerintünk pedig mindennek az ellenkezője igaz."

Hozzátette: a Fidesz és környezte láthatóan nehezen viseli a Jobbik által indított "igazságkampányt", azt pedig, hogy Habony ne lenne közszereplő, nehéz úgy elfogadni, hogy az ő tulajdonában van a "kormánypárti lakájmédia" jelentős része, ő felel a kormányzati kommunikációért és kormányülésekre jár.

"Ha egy ilyen ember nem közszereplő, akkor micsoda?"

- tette föl a költői kérdést Mirkóczki.

A perkátai Horthy-szobor avatásával kapcsolatban a Mirkóczki kifejtette: nem az ő, vagy az aktuálpolitika, hanem a történészek feladata megítélni a volt kormányzó tevékenységét.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=ZurQ9ad-ljk&feature=youtu.be align:center]