Balhé volt egy kárpátaljai kocsmában, kézigránáttal rendezték a vitát

Vitarendezési mechanizmus.

A kelet-ukrajnai háborús övezetet megjárt leszerelt katona szerdára virradóra a rahói járási Kaszómezőn (Koszivszka Poljana) behajított egy RGD típusú kézigránátot a kocsmába, egy ember súlyosan megsebesült.

Az ukrajnai megye vezetője a saját honlapján számolt be az esetről. A bűncselekmény éjfél után történt a rahói bárban, három helyi lakos szóváltása után. A legnagyobb hangadót kivezették a helyről, majd visszajött a gránáttal és a nyitott ablakon bedobta azt. A robbanás következtében egy 26 éves férfi súlyos láb- és kéz sérüléseket szenvedett.

Katona volt az elkövető

A Hennagyij Moszkal szerint a tettes egy 45 éves kaszómezői lakos volt, akit még 2015-ben hívtak be az ukrán hadseregbe. Kilenc hónapot szolgált Kelet-Ukrajnában, tavaly szerelt le. 1990-ben még a szovjet hadsereg katonájaként szolgált, de itt sem volt teljesen beszámítható a viselkedése. Tíz év börtönt kapott azért, mert saját társaira nyitott tüzet őrség közben, többen meg is haltak.

A kormányzó szerint ez az eset is bizonyítja, hogy nem szabad olyan embereket behívni az ukrán hadseregbe, akiket korábban tűzfegyverrel elkövetett bűncselekmények, vagy emberölés miatt ítéltek el.