2017. 05. 19. 15:38

Hiába ölik ész nélkül a pénzt Orbán hobbijába, az embereket nem érdekli a magyar foci

A kormányzat ugyan százmilliárdokat fektet a futballba és a stadionokba, úgy tűnik, az embereket nem igazán érdekli az NB I, de nem is a nézőszámok alapján döntenek arról, melyik együttes kapjon új arénát.

A HírTV szerint az előretervezés hiányát az Újpest nemrég felújított pályájának példája mutatja be a legjobban:

a 800 milliós állami beruházásból egyszerűen kimaradt a gyepszőnyeg alatti fűtőrendszer, melyet az MLSZ minden stadionban kötelezően előírt a következő szezontól.

A klub ugyan keresi a megoldást, de a Szusza Ferenc Stadionban jelenleg nem lehet NB I-es meccset rendezni.

A fővárosi klub annak érdekében, hogy a következő szezonra is megkapja a versenyengedélyt, Szolnokra kényszerül "albérletbe", mivel ott megcsinálták az előírásoknak megfelelő fűtött pályát.

Gyarmati Eszter klubigazgató szerint a Nemzeti Sportközpontok intézte az újpesti projektet, a klubnak nem volt beleszólása a beruházásra. Ismertette: ők tudták, hogy szükség van a fűtőrendszerre, ám az állami szervnél nem tudták elérni, hogy ez felkerüljön a fejlesztések listájára, így alakult ki az áldatlan helyzet.

Csak folyik a pénz, nézők viszont sehol

Kedden tartotta éves közgyűlését a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), amelyen Csányi Sándor elnök elmondta:

mindennel elégedett, egyetlen probléma az élvonal alacsony nézőszáma.

Csányi ismertette az MLSZ kérdőívét kitöltő közel harmincezer szurkoló véleményét is a kérdésről:

a túlnyomó többség elégedetlen az alacsony színvonallal.

Az elnök elmondta, még májusban felveszik a kapcsolatot a klubokkal, hogy megoldást találjanak a problémára, "mert hiába nem közvetít minden meccset a televízió, így sem nőtt a kilátogatók száma".

A szövetség adatbankja alapján a 2016–17-es szezonban átlagosan 2636 néző járt meccsekre, ami siralmas eredmény, pláne ahhoz képest, hogy milyen mennyiségű pénzeket fordítanak a sportágra.