Van utánpótlása az újságíró szakmának

Kik a legjobb fiatal zsurnaliszták?

A díjátadó rögtön délelőtt lezajlott, hogy utána mindenki nyugodtan élvezhesse az előadásokat. A kategóriákat három részre osztották: általános iskola, középiskola, felsőoktatás. Ezeken belül számos terület fellelhető volt, a rádiózástól kezdve, az online médium át, a hagyományos újságírásig minden.

A programok

A DUE-standon kedvezményesen lehetett belépni az egyesületbe, a könyvkuckónál pedig cserélgetni lehetett a már megunt köteteket. Ha valaki egy kis mozgásra vágyott, részt vehetett az óránként induló vár-túrákon, ahol idegenvezetéssel lehetett körbejárni a Budai Várnegyedet.

A Cosdák tárházában a természettudományokkal ismerkedhettünk könnyen érthető módon, 11.30-tól egészen 16.30-ig tartó előadások segítségével. Szerveztek bűnmegelőzési tréninget, volt akadálypálya, és még kutyás bemutató is. Az online jogsi népszerűsítése érdekében egy szimulátort is kitelepítettek a helyszínre, egy autóval egyetemben.

Előadások

A díjátadó után Peller Károly, az Operettszínház művésze szórakoztatta a közönséget, majd átadta helyét a Kiss Gergely-Szivós Márton-Varga Dániel vízilabda-legenda triónak.

Rajtuk kívül lehetett találkozni Nana és Panka youtuberekkel, Nagy Ervin színésszel, Koltay Annával és Béli Ádámmal, akik az M5 Hétvégi belépő című műsorának házigazdái. A Könyv-Barát pódiumon Szabados Ágnes és Rábai Balázs, az RTL Klub híradósai válaszoltak a kérdésekre.

Szabyest is koncertet adott, bár számomra ez volt az esemény legmélyebb pontja. Közönségtalálkozót szerveztek a Középsuli sorozat szereplőivel, de az Éjjel-Nappal Budapest arcai is feltűntek. Rajtuk kívül számos youtuber és vlogger is részt vett az eseményen.

A sajtófesztivált Náksi Attila zárta.