Macron Trumphoz indult, de inkább Merkelt köszöntette előbb

Újabb kínos videó került elő a NATO-csúcsról.

Csütörtökön a hazai sajtót is bejárta az a felvétel, amelyen az amerikai elnök pöffeszkedően és arrogánsan arrébb lökte a montenegrói miniszterelnököt, miután odavetett pár kedves szót a figyelemre vágyó Orbán Viktornak, akinek rá is ragadt az arcára a boldog vigyor.

A most nyilvánosságra került videón Emmanuel Macron francia elnök igyekszik szembe a többi ország vezetőjével. Először úgy tűnik, hogy egyenesen Trumphoz közeledik, majd hirtelen irányt vált és Angela Merkelt köszönti puszival. Ezután még mindig nem Trump következik, hanem előbb kezet fog Jens Stoltenberg főtitkárral, majd a belga miniszterelnökkel, Charles Michellel. Csak ezt követően megy coda Trumphoz, aki erősen meg is rángatja Macron kezét.

Trump nem lehetett túl népszerű a NATO-csúcson. Nem is csoda, miután kiosztotta az európai vezetőket, mert a NATO-tagállamok védelmi kiadásai nem érik el a GDP 2 százalékát. Érdemes megnézni, hogy az állam- és kormányfők miként viselték el Trump beszédét. Az arcok és a mozdulatok mindent elárulnak.