A Jobbik szerint nincs szükség a tízmilliárdokba kerülő Maccabi-játékokra

A tizenötszörésére emelkedett költségek sem lesznek korrupciómentesen felhasználva.

A kormány az eredetileg tervezett 2,1 milliárd forint helyett 30 milliárd forintot "herdál el" a Maccabi-olimpiára. A Jobbik szerint ez a tizenötszörös áremelkedés világviszonylatban is egyedülállónak számít.

Pedig korábban a kormányzati kommunikációban a játékok egy, az ország szempontjából hasznos, olcsó rendezvényként szerepeltek. Mára azonban az Orbán-kabinet legutóbbi rendeletében 30 milliárdot különítettek el egy sportkomplexum felhúzására.

Szilágyiék nyilatkozatukban hangsúlyozzák, hogy az Orbán-kabinet eddig is rengeteg közpénzt pazarolt már el a túlárazások és a haverok zsebeinek kitömésének érdekében. Ezért kerül az eredeti ár többszörösébe a vizes VB vagy a Puskás Stadion megépítése.

A képviselő biztos benne, hogy a Maccabi-játékokra elkülönített milliárdok sem lesznek korrupciómentesen felhasználva. Pártja tudná jobb dolgokra is fordítani ezt a pénzt, például a kórházak, szakrendelők fejlesztésére, illetve a gyermek és szabadidősportok támogatására. Sok szülő például azért nem tudja rendszeres, egyesületi szinten sportoltatni gyermekét, mert nem győzi fizetni a tagdíjat.

A Jobbik véleménye szerint ha már a kormány lefújta a 2024-es rendes olimpiai pályázatot, akkor az Európai Maccabi Játékokra sincsen most szükség.