Lőtér lehet az iskolákban?

Szakkör lehet a lövészetből.

Az RTL Klub számolt be róla, hogy felmérik a lőtér kialakításra vonatkozó lehetőségeket az iskoláknál. Maruzsa Zoltán, helyettes államtitkár is beszélt már erről korábban. A lövészet választható szakkörként jöhetne létre az intézményekben.

Ha meg is valósul az ötlet, komoly biztonsági intézkedéseket követel. A fegyverekhez és a szakkör vezetéséhez is alkalmazni kell külön szakértőt, kialakítani a megfelelő pályát, a fegyvereket pedig páncélszekrényben tárolni.

A pedagógusok szakszervezete szerint nagyon körültekintőnek kell lennie az iskolaigazgatónak, az iskolán belüli lőtér nagyon sok kockázatot hordoz.

Dúró Dóra, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának és a Jobbik Oktatási Kabinetének elnöke szerdai sajtótájékoztatóján kérdésünkre elmondta, hogy Orbán Viktor már egy évvel ezelőtt felvetette, hogy honvédelmi ismereteket is szeretnének oktatni az iskolákban, ennek részeként jelenhet meg a lövészet is. A Jobbik támogatja az ötletet, amennyiben az semmiféle agresszióval nem jár.

A képviselő kiemelte, hogy természetesen sok múlik a kivitelezésen, hiszen az elmúlt években tapasztalhattuk már, hogy a jónak tűnő ötleteket gyakran rosszul sikerült megvalósítani.

A lövészet pozitívumai mellett, mint hogy javítja a koncentrációs képességet, természetesen figyelembe kell venni annak veszélyeit is. Így a szabályozásban nagy hangsúlyt kell fektetni a biztonságra és arra, hogy milyen korosztály számára érhető el a szakkör.