A plakáttörvény fontosabb a kormánynak, mint a betelepítések elleni védelem

Erről hajlandóak többször is szavazni, a betelepítések elleni harcról nem.

Azóta a Fidesz-KDNP többször leszavazta a Jobbik módosítójavaslatát, ami teljesen ugyanaz volt mint a kormánypártiaké, csak a százmilliárdos offshore-üzletet jelentő, bevándorlókat idevonzó kötvényezés tiltásával kiegészítve. Ez a leszavazás legutóbb tegnap történt meg.

A Jobbik plakátkampányának leállítására szánt ún. plakáttörvény szerdán szintén elbukott a parlament előtt, a Fidesz most azonban nem gondolja azt, hogy „nincs pótvizsga”. Kövér László, majd Kósa Lajos is közölte, hogy a nyári szünetben rendkívüli ülést hívhatnak össze azért, hogy átverjék a törvényt a képviselőkön, és a választásokig ne kampányolhasson a Jobbik.

Staudt Gábor jobbikos képviselő erről is beszélt az ATV vendégeként pénteken. Mint mondta, szerinte ezzel az a helyzet állt elő, hogy

a Fidesznek fontosabb a plakáttörvény, mint a haza védelme, hiszen a jobbikos plakátok miatt még nyáron is képesek összeülni, a bevándorlás elleni törvényhozást viszont mindig megakadályozzák.

Kitért arra is, hogy a Jobbik plakátkampányával kapcsolatos pénzügyi információkat a törvénynek megfelelően az Állami Számvevőszék fogja vizsgálni, jelenleg az aktívan futó kampány miatt egyébként sem tudnak pontos számokról beszélni.

Staudt Gábor szerint az, hogy a NAV fegyveres pénzügyőrökkel szállt ki a jobbikos plakátokat terjesztő céghez, ugyanolyan megfélemlítés volt, mint amit a kis- és közepes vállalkozók napi szinten szenvednek el Magyarországon.