2017. 06. 18. 19:47

A Főtaxi lett a vizes vb nemzeti szponzora

Egy ideje Water Lili és Water Willy Lali díszítik a Főtaxi egyes taxijait Budapesten. A matricázás azért készült, mert a cég a július 14-től július 30-ig tartó 17. FINA Világbajnokságot lebonyolító állami cég, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.-vel kötött szerződést és az esemény nemzeti szponzora lett.

A 444-nek azonban szemet szúrt, hogy a taxirendelet tiltja az ilyesfajta hirdetések elhelyezését a motorháztetőkön, így megkereste a taxirendeletért felelős BKK-t, hogy megtudja, mi jogosítja fel a Főtaxit a rendelet megszegésére. 

A válasz szerint Seszták Miklós fejlesztési miniszter kérésére a Fővárosi Közgyűlés ideiglenesen módosította a rendeletet.

A módosítás szerint szeptemberig hirdethetik a taxikon a FINA-t, úgy, hogy az valójában nem minősül hirdetésnek.

A portál érdeklődött a Bp2017 Nonprofit Kft.-nél és a Főtaxinál is, hogy mekkora összegben kötöttek szerződést, de előbbi nem is reagált a kérdésre, míg a Főtaxitól is csak az alábbi választ kapták:

„A Főtaxi a megkötött szponzori megállapodás alapján a világbajnokság nemzeti szponzora. A megállapodás alapján annak részleteivel kapcsolatosan titoktartási kötelezettség áll fenn.”

A július 14-én kezdődő világbajnokság helyszíneire csak a Főtaxi járművei hajthatnak majd be.