Mészáros Lőrinc világhírnévre vágyik? Megvenné a veszprémi kézilabdacsapatot

Mészáros Lőrincnek még nincs kézilabdacsapata – tehát megveszi a világ egyik legjobbját?

Veszprém városa mindig a különös jelentőséggel bírt a Fidesz számára, hiszen az Orbán Viktorból miniszterelnököt faragó milliárdos, Simicska Lajos is a város lakója. Sőt, egy ideig a legendás kézilabdaklub is az ő közvetlen befolyása mellett működött.

Manapság úgy tűnik, hogy kiszorult onnan, még a vállalkozó jobbkezeként ismert Fonyó Károly is távozott klubelnöki posztjáról 2015-ben. Olyannyira, hogy mostanában Mészáros Lőrinc cégei jelennek meg szponzorként.

Ugyanakkor a Fidesz nem engedte a veszprémi csapatot. A klub jelenlegi elnöke Kálomista Gábor producer, fideszes médiaember, az állami tévé egyik legnagyobb beszállítója, emellett az igazgatótanácsnak Mihalovics Péter és Ovádi Péter révén két helyi fideszes a tagja van, valamint a klub elnökségébe 2015 végén bekerült Csermely Péter is, aki akkor a kormányközeli Magyar Idők főszerkesztője volt, mostanra pedig a Mészáros-érdekeltségnek számító Mediaworks tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

Utóbbi megjelenése a 24.hu szerint egyértelműen Mészáros közeledésére utaló jel.

Egy éve már megkörnyékezte Orbán Viktor jó barátja a veszprémi klubot. Mészárosnak a több mint száz cégből álló vállalatbirodalmából két kiemelt vállalkozása, a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az R-Kord Kft. is szponzori szerződést írt alá a kézilabdaklubbal 2016 tavaszán. Előbbinek a neve a csapat mezén is látható. Akkor azonban nem vette át Mészáros sem a klubot, sem a klubot működtető céget, miként a tulajdonos egyesületben sem történtek változások. Ugyanakkor a 24.hu információi szerint az üzleti kör már akkoriban nyilvánvalóvá tette: a szponzoráció az első lépés, utána pedig tulajdont akar szerezni a csapatot működtető, milliárdos költségvetésű vállalkozásban.

A felek azonban egyelőre - sokatmondó - hallgatásba burkolóztak.