A Fidesz szerint Miskolcnak nem kell nyugati bér - Németországban dolgozó magyartól jött a válasz

Miskolc fideszes városvezetése szerint nem kell bérunió, mert már nőttek a bérek.

A miskolci Fidesz napirendre sem vette a város közgyűlésén a Jobbik béruniós kezdeményezését, vagyis vita nélkül utasították el a nyugati béreket célul kitűző ellenzéki javaslat támogatását - tájékoztatott a hét folyamán a Jobbik helyi alapszervezete.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján úgy reagált: az, aki a miskolciakat képviseli nem mondhat nemet egy olyan javaslatra, ami emelheti az itt élők fizetését. A miskolci Fidesz mégis ezt tette, mondván, a városban már emelték a béreket.

Jakab Péter Facebook-oldalán osztotta meg ma azt a levelet, amit egy Németországban dolgozó magyartól kapott:

"Üdvözlöm! Nagy sajnálattal láttam a videót az oldalán, miszerint Kriza úr és a többi fideszes nem szeretne a bérunió kérdésével foglalkozni Miskolcon. Én összeszerelőként dolgozom az egyik németországi Bosch-gyárban. A Bosch miskolci üzemében kb. 300-400 eurot keres egy összeszerelő. Itt ennek kb. az ötszörösét. Ugyanabban az unióban, ugyanannál a cégnél, ugyanazzal a munkával!

Azt szeretném üzenni Kriza úrnak, hogyha az itteni bérem felét meg tudnám otthon keresni, azonnal hazamennék! Sőt! El sem jöttem volna a hazámból! De mivel otthon technikusként 120 ezret kerestem, és nem tudtam megélni, kénytelen vagyok itt dolgozni a gyermekemtől távol.
Önnek pedig kitartást kívánok, és sok sikert ehhez a kezdeményezéshez is. Mert sokan vagyunk kint magyarok, akik egy normális életre szeretnénk hazatérni."