Jobbik: nyilván nyugodt lehet „Luxustóni”, ha a haveroknak kéne elszámoltatniuk

Papíron sem helikopterezésre, sem római luxusnyaralásra nem lenne pénze.

Jobbik szerint viszont nem meglepő a helikopteres utazásokat is kedvelő Rogán Antal újabb „urizálása”. Az elegáns római Hotel de Russie szállodában ilyenkor a legolcsóbb szoba is 230 ezer forint éjszakánként, és akkor még csak a fapados csomagot kérték, a komolyabb szolgáltatások naponta több mint kétmillió forintba is kerülnek az ötcsillagos belvárosi szállodában.

A legnagyobb ellenzéki párt közleményben reagált a hírre, és szerintük ismét homály fedi, miből fizeti Rogán a luxuséletmódját.

A propagandaminiszter vagyonnyilatkozata szerint ugyanis nem telhetne a római öt csillagos szállodában töltött luxusnyaralásra. Rogánnak a bevallottak szerint összesen kb. 460 ezer forint megtakarítása, és több tízmillió forintos tartozása van. Papíron a felesége áll jobban, Rogán-Gaál Cecília a helikopterezésüket is álló Nakama and Partnersben többségi tulajdonos lett, a cég tavaly 7,7 millió forint profitot termelt.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint viszont nem meglepő a fideszes habzsi-dőzsi és a luxusélet akkor, amikor a vagyonosodási vizsgálatokat - ha egyáltalán lennének ilyen vizsgálatok- „a brigádba tartozó haverok végzik.”

Rogán Antal és felesége az Európa-Bajnokság ideje alatt Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel, és Tállai András NAV-vezérrel ebédelt Bordeaux egyik legdrágább éttermében – emlékeztet a képviselő, feltéve a kérdést:

Miért is ellenőrizné hasonszőrű Tállai András „Luxustónit”, ha egy brigádba tartoznak, és neki is tetszik az a luxuséletmód, amit Rogán Antal képvisel?

Szilágyi közölte: ha a Jobbik kormányra kerül, meg fogja szüntetni ezt a politikusi harácsolást, el fogja zárni a korrupciós csapokat, amiből a fideszes politikusok ezeket a luxusurizálásokat fedezik, és mindenkit, aki nem tisztességes úton szerezte a vagyonát, el fog számoltatni.