Népi muzsika és rockzene, hagyományőrzés és kikapcsolódás a II. Palmetta Fesztiválon

Ingyenes gyerek- és családi programok, valamint koncertek a békési rendezvényen.

A Palmetta háza táján a tavalyi jó hangulatúra sikeredett tábor után nem is volt kérdés, hogy újra megrendezik az eseményt. Az időpontot július 8-ra szervezték, a helyszín tekintetében pedig maradtak a jól bevált Békés-Dánfok Üdülőközpontnál.
Napközben, reggel 10 órától a családoké, gyermekeké, kikapcsolódni vágyóké lesz a főszerep, hiszen megannyi programot sikerült összeválogatni a rendezvény napjára. A teljesség igénye nélkül: ugrálóvár, népi játszótér, kézműves sziget, hangszer-, népdal-, és néptánc tanítás, lovaglás, különböző előadások, kézműves sziget, gyermek kerékpár KRESZ pálya, egészségsziget állapotfelméréssel, masszázsokkal, tanácsadással, vízi bicikli, kirakodó vásár, strandolás, 16 órától pedig a kisszínpadot a Palmetta gyermekprodukciója foglalja el, szórakoztatva kicsiket és nagyokat egyaránt.
Az esti koncertek főszereplői az Ossian és a házigazda csapat – utóbbi két fellépéssel is készül –, valamint a rockos este után egy táncházzal lehet lazítani.

Kima Norbert:
„Idén egy napos lesz a rendezvény, hiszen most sokkal velősebb, ütősebb programmal állunk elő, valamint a legnagyobb különbség, hogy napközben teljesen ingyenessé tettük a fesztivál látogatását. Nagyon sok és változatos programmal várjuk a családokat napközben, úgy gondolom, hogy mindenki megtalálhatja a számítását. A kisszínpad és a nagyszínpad idén is külön fog üzemelni. Előbbin folynak majd a hangszer- és népi ének tanítások, előadások valamint 16 órától a Palmetta gyermekkoncert. Nem csak gyermekeknek! Hiszen az idősebb korosztály is nosztalgiázhat a kedvenc gyerekkori népdalaikra, valamint interaktívan bevonjuk őket is a dalok éneklésébe és a táncokba is. Természetesen a produkció végén minden gyermek ajándékot is kap. Este pedig a nagyszínpadon két nagykoncert lesz. 20 órától a Palmetta rock produkciójára, majd 22 órától az Ossian műsorára kerül sor. Ezek után pedig a büfé sátor körül egy úgynevezett ’kocsma hangulatban’ lesz kifulladásig tartó táncház.
Tavaly Pest megyétől Debrecenig bezárólag érkeztek hozzánk a vendégek. Idén is sok vidéki látogatót várunk, a faháztól a panzióig, a kőháztól a jurtáig lehet választani a szálláshelyek közül, de természetesen sátorozási lehetőség is adott a helyszínen.
Komoly, zsúfolt napnak ígérkezik ez a szombat, a jó időjárást már megrendeltük, várunk mindenkit szeretettel július 8-án Békésre!”

A belépés 10-18 óráig ingyenes a fesztivál területére! Este 6 órától az esti nagykoncertekre 1900 Ft a belépő.
Szállás igényelhető a következő telefonszámon: +36 (30) 291-6408
További információk a zenekar honlapján.

A Palmetta zenekarral a következő helyeken lehet találkozni az elkövetkező hetekben:
Augusztus 12. Nemeshódos - gyermekműsor
Augusztus 12. Nemeshódos - kis rock
Augusztus 20. Oroszlány - nagy akusztik
Augusztus 25. (privát) kis akusztik + táncház