Ott folytatta a Fidesz Pécs eladósítását, ahol az MSZP abbahagyta

Az újratermelt adósság teljes összege a 20 milliárd forintot is elérheti.

A legnagyobb ellenzéki párt képviselője szerint totális kudarcot vallott Pécs első embere, a fideszes városvezetés és Csizi Péter országgyűlési képviselő is. Emlékeztetett, hogy 2009-ben a Fidesz éppen ugyanezért támadta joggal a város akkori országgyűlési képviselőjét:

"Szili Katalin úgy tesz, mintha nem 1994-től lenne Pécs országgyűlési képviselője, mintha semmi köze nem lenne ahhoz az MSZP-hez, amely szétverte az országot és szétverte, a csőd szélére sodorta Pécset és az itt élőket is.".

Változott azóta a széljárás, és úgy tűnik, a Fidesz pontosan ugyanannyira volt képes, mint a szocialisták. Fogarasi Gábor szerint mindez annak az eredménye, hogy a helyi fideszes országgyűlési képviselet lobbiereje nulla.

„A fideszes városvezetés a korábbi kampányígéreteiből az elmúlt nyolc évben semmit sem váltott valóra. Az ígért munkahelyek töredéke jött létre, ellenben sokkal több megszűnt; a választásokkor vizionált, befektetőktől nyüzsgő ipari park kong az ürességtől; ezerszámra hagyják el a várost a lakosok; a közpénzeket Fideszhez közeli vállalkozóknak juttatják; és Pécs nem került fel Európa kulturális térképére sem.”
 
Fogarasi úgy véli, a fideszes városvezetés félrevezette a választópolgárokat, hiszen még a közelmúltban is édenkertként jellemezték Pécs városát, miközben már pontosan tudták, hogy "dilettantizmusukkal, rossz személyzeti politikájukkal és erkölcstelen hozzáállásukkal mekkora bajba sodorták városunkat". Hozzátette, hogy a Jobbik készen áll arra, hogy leváltsa a kormányzásban megbukott Fideszt.