Kitanították a diákokat, majd szélnek eresztették őket

Egy részükkel munkaszerződést sem írattak alá.

A lap úgy tudja, hogy a diákok feladata a világbajnokság hivatalos résztvevőinek kiosztott számítástechnikai eszközök – telefonok, tabletek laptopok kipróbálása, leltározása és operációs rendszerekkel való ellátása lett volna.

A kezdés előtt nemcsak elbeszélgetésen, hanem háromkörös felkészítésen is részt kellett venni a jelentkezőknek, de ezekért ugyanúgy 3000 forintos órabért fizettek, mint amit a munkáért ígértek.

A HVG.hu-nak az egyik résztvevő elmondta: a harmadik, Gyálra hirdetett felkészítőn – és végül magán a vébés munkán – ő már nem vehetett részt. Miután egy hétig hiába várta az értesítést, felhívta az ismerősét, aki közölte vele, hogy nem kell többet mennie, mert túlbecsülték a szükséges létszámot, így a felkészítőre hívott 150 diák több mint felére, nagyjából 70 emberre már nem lesz szükségük.

A forrás szerint rajta kívül körülbelül még 20-25 olyan résztvevő lehetett, aki a több tucat, diákszövetkezeten keresztül érkezett fiatallal szemben kézbe kapta (volna) a fizetést. Igaz, velük munkaszerződést vagy semmilyen más papírt sem írattak alá, így azt is például csak a tréningeken hallott beszélgetésfoszlányokból csípték el, hogy pontosan kinek dolgoznak. A portál azt írja, a munkát közvetítő ismerős egyébként az EuroOne Zrt. nevű számítástechnikai cég alkalmazottja volt, ám a Duna Arénában az Antenna Hungária munkatársai foglalkoztak a résztvevőkkel.