Több embert is savval öntött le, majd rabolt ki egy 16 éves fiatal Londonban

Egyre népszerűbb alvilági módszer.

A támadássorozat 84 perc alatt zajlott le, a támadónak ennyi időbe telt a kelet-londoni Islingtonban való garázdálkodás.

Az eslő rablás 22:25-kor történt, amikor a feltételezett elkövető egy társával robogón az első áldozat mellé hajtott, majd egy savval teli zacskót vágott a férfi arcába. Miután a motoros elesett, a 16 éves gyanúsított elvette a járművét és elhajtott vele.

Az elkövetők ezek után még négy embert támadtak meg hasonló módszerrel, mindegyiküket kirabolták, aki pedig robogóval közlekedett, attól elvették a motorját.

A megtámadott emberek közül a legsúlyosabb sérüléseket egy 20 éves fiatal férfi szenvedte el, akinek arca maradandó módon deformálódott a maró anyag hatására.

A hatóságok közlése szerint a savval történő támadások száma az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt. Elsősorban az utcai bandák körében népszerű módszer az ilyen jellegű leszámolás, vagy rablás, mivel a maró hatású szerek könnyen és olcsón beszerezhetők, és tartásuk, a fegyverekével ellentétben, nem büntetendő.