Nehéz kezdés után magabiztos győzelem: Ausztrália-Magyarország 3-13

A helyszínről jelentjük.

1. negyed: 1-1

Némi meglepetésre Ausztrália szerezte a mérkőzés első gólját. Majdnem két perccel a negyed vége előttig maradt is ez az állás, de aztán Vámos egyenlített. Az első negyed végén az ausztráloké az utolsó támadás, de Nagy Viktor remek védéssel tartja az 1-1-es eredményt.

2. negyed: 5-2 ide

Varga Dénes rögtön a negyed elején megszerezte a vezetést a magyar csapatnak. A negyed felénél ismét Nagy Viktor védett szenzációsan, már sokdaszorra a meccsen. Ez a hárítás kettőt ért: az ellentámadásból gólt szerzett Varga Dénes, így már 3-1 ide, ilyen egy igazi kapitány. Lassan egyenlő arányba kerülnek Nagy védései és a kapufán csattanó magyar lövések.

4-1! Hosnyánszky óriási lövése beakadt! Jön az ausztrál válasz egy perccel a negyed vége előtt: 4-2.

30 másodperccel a vége előtt kihasználtuk az emberelőnyt: Varga Dénes harmadszorra, 5-2 ide. Ezután csak a szokásos: Nagy Viktor védi az utolsó ausztrál támadás lövését.

3. negyed: 7-3

Ismét mi kezdhetünk, úgy tűnik, hogy minden téren jobbak vagyunk. 6-2! Vajon ki lőtte? Varga Dénes, ezúttal büntetőből, miután Mezeit megtorpedózták. Szenzációs a hangulat. Nagy Viktor védési hatékonysága 85%, elképesztő.

7-2 lehetne, de érvénytelen a magyar gól időkérés miatt. Igazából mindegy is, mert pár másodperccel később Török Béla bevágta a hetediket is. 

Az ausztrál kapitány ordított csapatával, hogy lusták vagytok, ússzatok gyorsabban. 7-3, de még így is egyértelmű a magyar fölény.

4. negyed: 13-3

Megfogadták a kapitányi tanácsot az ausztrálok: ezúttal ők hozták el a labdát, de mellé bombázták az első lövést. Nekünk sem sikerül gólt szerezni az első támadásból.

A másodikból igen! 8-3, Hárai Balázs. Öt és fél perc van hátra a meccsből, 9-3 ide, Mezei Tamás. Ha most szétesnek az ausztrálok, megszórjuk őket. 

Nagy Viktor nevét skandálja a közönség, miközben az újabb védése után megérkezik a 10. magyar gól is, Manhercz a szerzője.

Kis bírói gondolkodás után, hogy mégis merre járt Vámos Márton labdája, 11-3! Alig 2 perccel a vége előtt 12-3, Török Béla gyönyörű gólt dobott.

Zúg a "még egyet, még egyet, még egyet!" Fél perccel a vége előtt meg is érkezett a még egy: Manhercz Krisztián másodszor. 13-3!

Szép volt fiúk!

(fotó: Béli Balázs / Alfahír)