Minden migránsnak Mauthausenbe kell menni!

Deutsch szerint az antiszemitizmus miatt eljöhet az összecsomagolt bőröndök ideje. 

A Kurier rámutat, hogy sok európai zsidót aggodalommal tölt el jövője a terrorizmus és a növekvő antiszemitizmus miatt.

Az európai zsidóság ugyanolyan rosszul éli meg a jelenleg kialakult helyzetet, mint más európai emberek, csak az antiszemitizmust „testközelből érzik” - fejtette ki Oscar Deutsch, aki nehezményezi, hogy az európai politikusok nem lépnek fel erélyesen a terrorizmus, az extrémizmus és az anitszemitizmus ellen. 

A hitközségi elöljáró megpendítette az antiszemita hangulat egyik ismert képtársítását is, amikor feltette a kérdést:

„Ismét összecsomagolt bőröndökön kell ülnünk?”

Deutsch szerint a gyűlölet folyamatosan teret nyer Ausztriában, ahol az utóbbi időben rekordmagasságú antiszemita támadást regisztráltak. 

Nem hagyta ki Magyarországot sem, nehezményezve, hogy a kormány Soros György ellen lázít, de annyira, hogy még a földön is plakátok hevernek, hogy Sorosra lehessen taposni. 

„Azt hittem, hogy csak a múlthoz köthető a zsidók megtaposása” 

- mondta Deutsch, hozzátéve, hogy nem látja, hogy az Európai Néppárt, amelynek Orbán Viktor is tagja, fellépne ez ellen.

A kérdésre, hogy az osztrák kormány eleget tesz-e a muszlimok integrációiért, a hitközségi vezető azt mondta, fontosnak tartja a nyelvtanulást, 

„de minden migránsnak el kellene mennie Mauthausenbe, hogy lássák, hova vezet az antiszemitizmus”.  

Októberben előrehozott választásokat tartanak nyugati szomszédunknál, ezzel összefüggésben Deutsch igazi demokrataként úgy fogalmazott: nem kampányol senki mellett, minden párt választható, kivéve az FPÖ, az Osztrák Szabadságpárt.