Súlyos emberáldozatokat követel a szíriai milíciák és az ISIS összecsapása

A szíriai kormányerők és szövetségeseik a múlt héten számos - olaj- és gázmezőben gazdag - területet foglaltak vissza.

A civil szervezet tájékoztatása szerint az összecsapásokban a kormánypárti milíciák 18 tagja (9 szíriai és 9 külföldi), valamint 13 dzsihadista vesztette életét.

A harcok leginkább a Hama tartomány közepén található asz-Szalamíja város keleti és nyugati felében, illetve a Homsz tartományban fekvő asz-Szukna város nyugati és déli részében összpontosulnak. Asz-Szukna az utolsó olyan település, amely az IÁ ellenőrzése alatt áll a homszi tartományban.

A szíriai kormányerők és szövetségeseik a múlt héten számos - olaj- és gázmezőben gazdag - területet szereztek vissza a dzsihadistáktól a Hamával és Homsszal is szomszédos rakkai tartományban.

Ez utóbbiban jelenleg is tart az azonos nevű székhely, az Iszlám Állam szíriai "fővárosának" számító Rakka és környéke felszabadítását célzó ostrom, amelyet június 6-án indított a kurd és arab erőket tömörítő Szíriai Demokratikus Erők (SDF) ellenzéki szervezet, amelynek előrenyomulását az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légiereje és az amerikai különleges erők is segítik a harcokban.