Szeptemberben vádemelés várható a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében, tudta meg a kormánylap

De jó, ez is a választási kampánynak a témája lesz!

Szerdán arról számoltak be, hogy megtartotta az iratismertetést a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) győri regionális osztálya a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében, így akár már szeptemberben vádemelés várható az egyetlen gyanúsított id. Győrkös István, az egykori Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) alapítója ellen.

Simon Richárd, a KNYF helyettes szóvivője a kormánylapnak elmondta: az iratismertetést követően harminc nap van a vádelőkészítésre, ami kétszer harminc nappal meghosszabbítható. Az ügy kiemelt, ezért a vádat várhatóan már szeptemberben a Győri Törvényszékre fogják benyújtani. Az iratismertetés során a gyanúsított és védője elé terjesztették az összes iratot, amelyek alapján vádat emelnek, így a védelem valamennyi igazságügyi szakértői véleményt is megkapta.

Mint ismert, a Győri Járásbíróság nyomozási bírója múlt héten csütörtökön újabb három hónappal, október 27-ig meghosszabbította az ügy gyanúsítottja, id. Győrkös István előzetes letartóztatását.

Id. Győrköst hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettével, illetve lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítja az ügyészség, és a Magyar Idők szerint várhatóan ezzel is vádolja majd meg. A Btk. szerint az emberölés többszörösen minősített esetéről van szó, ami életfogytiglani fegyházzal is büntethető - emlékeztet a lap.

A Magyar Idők anyagából világosan látszik a kormányzati szándék, id. Győrköst mindenféleképpen el kell ítélni, és az egész ügyet rá kell húzni a Jobbikra - azaz politikai célokra használják fel Pálvölgyi Péter rendőr őrnagy 2016. október 26-ai halálát.

Így például a lap arról ír, hogy a szakértők azt állapították meg, hogy "a főtisztet a gyanúsított fegyveréből érkező lövedék sebesítette meg halálosan", holott az igazságügyi orvos- és fegyverszakértő jelentése szerint nem találtak DNS-maradványt id. Győrkös István fegyveréből származó lövedéken. S nyilván azon is átsiklott a Magyar Idők, hogyha ennyire egyértelmű az egész ügy, akkor mi a fene történt az utóbbi egy évben, miért a választási kampányban kell vádat emelni a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében?

S hogy nem csak a levegőbe beszélünk: a hivatkozott szerdai cikkben ugyanis ügyesen szerepel Szálasi Ferenc neve, az "élénk jobbikos kapcsolat", illetve az is, hogy "Vona Gábor pártelnök és id. Győrkös nagyobbik fia egy társaságban vett részt az iráni nagykövetség egyik fogadásán, meghitt eszmecserét folytatva egymással".

Gusztustalan ez az egész.