Bőnyi rendőrgyilkosság: újabb három hónapig előzetesben marad Győrkös

Az ügy egyre zavarosabb, de az Ügyészség nem enged a gyilkossági vádból. 

A Győri Törvényszék közleményében azt írta, a bíróság helyt adott az ügyész indítványának, mert a nyomozás során beszerzett újabb bizonyítékok, így a genetikai szakértői vélemény is megerősíti a megalapozott gyanút. A védő azt indítványozta, hogy a gyanúsított vagy szabadlábon védekezhessen, vagy házi őrizetet rendeljenek el vele szemben. 

A döntés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, másodfokon a Győri Törvényszék jár el. 

Tavaly október 26-án reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki Győrkös István, a Magyar nemzeti Arcvonal vezetőjének bőnyi házához, ahol a tulajdonos gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le rájuk és

a gyanú szerint megölt egy rendőrt, Pálvölgyi Pétert.

A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, és eközben megsérült az idős lövöldöző.

Györkös István azonban tagadja, hogy a halálos lövést ő adta volna le. Ügyvédje szerint fizikai képtelenség, hogy az őfegyveréből származzon a gyilkos golyó, mert a lelőtt rendőr nem ott tartózkodott, amerre az ügyfele lőtt. Az MNA vezetője határozottan állítja: őt lőtték meg először, s fegyvere csak akkor sült el, amikor összegörnyedt, így célozni esélye sem volt. 

A Hírtv májusban egy olyan igazságügyi orvos- és fegyverszakértői jelentést hozott nyilvánosságra, amely szerint a Györkös által kilőtt golyón nem találtak DNS-nyomot, tehát az emberi szervezetbe nem fúródott bele, vagyis a rendőr halálát sem okozhatta.

 

Nincs DNS-maradvány a Győrkös által kilőtt lövedékeken - baráti tűzben halt meg a rendőr Bőnyben?

Mint ismert, Győrkös ügyvédje több alkalommal is cáfolta azt az ügyészi vádat, miszerint a gyilkos lövés az idős férfi puskájából származott. Az pedig külön érdekesség, hogy a kormánylapja mennyire Győrkös irányába próbálja tolni ezt az ügyet. Golyónyomok a falakban, helyszínelés után szétdúlt ház.

Ezek alapján felmerült, hogy Pálvölgyi Péter őrnagyot baráti tűz ölte meg - ám ezt a verziót az Ügyészség mereven elutasítja. Az üggyel foglalkozó összes cikkünket itt olvashatja