Értékeld te is a BKK-t! - a Facebook népe rászabadult

Több ezren tették már meg, nagyon rövid idő leforgása alatt, szolidaritásból.

Percenként több százzal nő az értékelések száma a BKK Facebook-oldalán. Olyannyira, hogy mire elkészítettem az alábbi screenshotot és megírtam ezt a pár sort, 2.900-ról 3.800-ra ugrott az egycsillagos, azaz "gyenge" értékelések száma.

Ha fent vagy Facebookon, lehet, hogy te is találkoztál már azzal az elmúlt percekben, hogy egy ismerősöd értékelte a BKK oldalát. Az tehát ezért van, és nem azért, mert éppenséggel megfőtt a buszon, lerohadt a hármas metróval, vagy nem fért fel a vizes vb útvonalán indított járatokra. Pedig ezek miatt is lenne oka bármikor, bármelyik budapesti lakosnak. 

Néhány példa az értékelésekhez írt szöveges üzenet közül:

"Nagyon szomorú ország lett ez. Gondolom, nem két forintért készült el az e-bérlet rendszere, és amikor valaki jószándékúan (!) felhívja a figyelmet erre, akkor rákülditek a rendőröket. Remélem, megszégyenülten fogtok távozni és ti is egyenesen a rabmobilba ültök majd be."

"Máshol a hibák feltárásáért pénzjutalom jár. Aki névvel vállalja ezt és felhívja a figyelmét rá a cégnek, akkor miért bűncselekmény, hiszen jó szándékkal felhívta a hibára a figyelmet. Mekkora parasztság már ez itt kérem? Áhh, retteghetünk, most az 1 csillaggal értékelőket is elviszik biztosan este kihallgatásra."

"Piacra dobtok egy olyan szoftvert, amit minimálisan se teszteltek le, aztán ahelyett, hogy megkoszonnetek a srácnak, hogy ingyen rávilágított egy hatalmas biztonság hibára, meghurcoljátok..."

"Azt támadni aki rámutat a rendszer hibájára igazi kommunista módszer, gratulálok."

"Undorító, más országban két kezüket összetennék egy-egy ilyen emberért, aki nem kihasználja a figyelmetlen pénzrabló programozó által megírt biztonsági résekkel teli kódot, itt meg meglincselik. Komolyan, borzalom. És még csak a közlekedés sem biztonságos, lerobbanó buszok, leégő-, egymásnak ütköző-, folyton vészfékező metrók. Pereskedni, feljelentgetni bezzeg van pénz, idő, normális színvonalra nincs. Gratulálok minden felsővezetőnek, akik ezekért felelősek."

"Kommunista kontra produktív szakmailag alkalmatlan, rosszindulatú dilettàns vezetés.. mint az orszàgé. Mélységesen szégyellje magàt minden tisztességtelen kózpénztolvaj. Verdict. Zero."

"A fejlett országokban többnyire bevett gyakorlat, hogy ha egy cég valamilyen rendszerében egy etikus hekker biztonsági rést talál, és ezt jelzi a cégnek, akkor köszönetet és szerződéses keretek között még pénzt is kap. A BKK érezhetően egy másik utat választott, gyakorlatilag rossz szándékú hekkerként kezelik a biztonsági rést találó és jelző fiatalt."