Mészáros Lőrinc üzleti sikereiről és annak hátteréről közölt cikket a Bloomberg

Kezd világhírűvé válni Orbán Viktor strómanja.

Mészáros Lőrinc cége, a Konzum fél év alatt megötvenszereződött, nem mellesleg azzal is büszkélkedhet, hogy 100 millió dollár fölötti kategóriában került a részvénye. A cikk beszámol a felcsúti polgármester sikertörténetének kezdeteiről is, amikor még csak gázszerelő volt, majd kitér arra, hogy a Konzum akkor indult meg felfelé, amikor Mészáros részesedést vásárolt benne.

A Bloomberg cikkének újságírója annak a véleményének is hangot ad, hogy Mészáros biztos nem azért lehet sikeres, mert „talán okosabb, mint Zuckerberg”, a Facebook alapítója, hanem inkább

Orbán Viktor miniszterelnök áll sikerének hátterében.

Hozzáteszi, hogy Mészáros felemelkedése 2014-ben indult meg igazán, amikor Orbán Viktor kapcsolata végérvényesen megromlott Simicska Lajos nagyvállalkozóval.

Hétfőn az Alfahíren beszámoltunk arról, hogy „Magyar oligarcha vásárolt fel hoteleket Kreischberg am Murauban” címmel közölt cikket a der Standard Mészáros Lőrinc gyarapodásáról.

A lap a felcsúti milliárdos cégeinek könyvelésére hivatkozva megállapította, hogy a Stájerországban található kreischbergi síterep legnagyobb hoteleinek már magyar tulajdonosa van. Továbbá kiemelték, hogy az Orbán Viktor oldalán néhány év alatt cégbirodalmat kiépítő Mészáros cégein keresztül jelentős befolyással bír a Murau-központú turizmusra.