Hiába a feljelentés: Mészáros Lőrinc saját rádiójában húzatja el a maga nótáját a Balatonon

A családé létt a "Balaton rádiója".

Június utolsó napján a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix cége vásárolta meg a balatoni térségben 2012 december óta sugárzó kereskedelmi rádiót, a magát „a Balaton rádiójának” tituláló Part FM-et - tudta meg a Magyar Nemzet.

A polgári lap arról ír, hogy a rádiót működtető siófoki Echo Penisola Kft. június 30-án a Talentis Group Beruházásszervező Zrt. tulajdonába került; utóbbi cég egy igazi mészáros: Lőrinc és a neje 50-50 százalékban tulajdonolja a kft.-t, míg a leányzók Beatrix és Ágnes (utóbbinak sok sikert kívánunk a házaséletben!) az ügyvezetők. A rádiót Csík Zoltán egykori rendőrtiszt igazgatja a tulajdonosváltás óta, akit a felcsúti polgármester jobbkezének, bizalmasának tartanak az üzleti életben.

A Part FM két frekvencián szól, a siófoki 92,6-en és a fonyódi 101,3-en. Ezen a két hullámhosszon lefedi a teljes balatoni régiót, de fogható Veszprémben, Marcalin, Tapolcán és Enyingen is. És akkor itt kezdődnek a gondok, mert a Balatonon jelenleg a Part FM-en kívül két kereskedelmi rádió üzemel: az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Rádió 1, illetve a Helikon Rádió. Ezeken kívül csak az állami média adásait hallhatják a nyaralók – és ez baromi kényelmetlen tud lenni.

(Zárójelben: ezt személyesen is meg tudom erősíteni: egy hetet voltam Balatonakarattyán, a strandon a "fiatalos" MR2 Petőfi rádió ment, így 15 percenként fel kellett háborodnom a kurva Soros György miatt).

Egyre több a feljelentés

A rádiót korábban a siófoki kézilabda- és teniszklubban is érdekelt Fodor János cége, a Pro Pannonia Kft. üzemeltette, és 2012-ben egy bizonyos Hang-Adás Kft. alapította. Utóbbi alapította meg a kormánypárti Kvarc FM-et is. Egyébként a rádióhoz jutó közpénzzel kapcsolatban Kepli Lajos (Jobbik) és Lengyel Róbert siófoki polgármester feljelentést tett. Úgy tudjuk, hogy az ügyben legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselőjét januárban, míg a településvezetőt júniusban hallgatta ki a rendőrség.

Rádiófrekvenciát közpénzből magáncélra? Feljelentést tett a Jobbik

A közleményből kiderül, hogy 2012-ben és 2013-ban, összesen mintegy 67 millió forint közpénzt költött a polgármesteri hivatal és a város akkori vezetése a Siófoki Fürdőegylet felhasználásával a város vonzerejének és idegenforgalmának növelése céljából. Ezen összeg felhasználásáról a Fürdőegylet kötelezettsége ellenére azóta sem tudott elszámolni.A politikusok szerint felmerül a gyanú, hogy a fenti összeg egy részét színlelt szerződések útján egy magáncég számára rádiófrekvencia megvásárlására fordították.

Idetartozik, hogy Mészáros Lőrinc gyanús balatoni vagyonkoncentrációjával kapcsolatban is tett a Jobbik feljelentést a napokban - amelyet alkalmasint szintén nyomozás fog követni. Addig viszont a felcsúti milliárdos adja a talpalávalót.