Meddig tarthat a magyarok elvándorlása hazájukból?

A bérek kiegyenlítése lenne a kulcs a problémára.

A jobbikos EP-képviselő legutóbbi felszólalásában arra szeretett volna választ kapni, hogyan lehetséges, hogy a bővítési folyamat során erre nem gondoltak arra, hogy mekkora problémát és feszültséget okoz majd az EU-n belül a jövedelemkülönbségek problémája.

Miért nem találunk terveket arra vonatkozóan, hogy hogyan fogják megakadályozni az alacsonyabb jövedelmű országokból a magas jövedelmű országokba történő elvándorlást? 

[video:https://youtu.be/gtwzSuRz91s]

Morvai örömmel vette tudomásul, hogy nagy meglepetésre az Európai Bizottság elfogadta a Magyarország és hét másik kelet-európai volt szocialista (kommunista) ország képviselői által indított ún. „európai béruniós” kezdeményezést, amelynek célja a bér- illetve jövedelemszakadék csökkentése, és itthon már augusztus 20-án megkezdődhet az egymillió aláírás összegyűjtése. 

Ugyanakkor fájóan hiányolja az Európai Bizottság 2018-as munkaprogramjából az arra vonatkozó tevékenységet, hogy hogyan kellene megváltoztatni az EU kohéziós politikáját, illetőleg milyen más szakmai és szakpolitikai ajánlásuk, javaslatuk van arra, hogy a közép-és kelet-európai régió leszakadása megszűnjön, és ezáltal vége legyen a tömeges elvándorlásnak is.