Véget ért a vakáció, kezdődik a tanév

Eközben a családoknak egyre nagyobb terhet jelent az iskoláztatás.

Szeptembertől 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista kezdi meg tanulmányait az iskolákban, az óvodások száma 314 ezer. A nemzeti tanévnyitót idén Nagykőrösön tartják. 

Az oktatási intézmények által megrendelt 12,7 millió tankönyv megérkezett tanévkezdésre, s az intézményvezetők augusztus 21-től adhatták le a pótrendeléseket is. Mint ahogy tavaly, úgy idén sem fogja a tankönyvek hiánya megakadályozni az iskolakezdést, több mint 1,1 millió gyerek pedig ebben a tanévben már ingyen jut hozzá a szükséges tankönyvekhez - közölte korábban Palkovics László oktatási államtitkár. 
    
A kormányzati propagandával ellentétben azonban nagyon sok családnak óriási terhet jelent az iskolakezdés, amelynek költségei nemhogy csökkennének, de rohamosan nőnek is. A valóságról itt olvashat bővebben:

Idén 54 ezer forintba kerül a tanévkezdés az általános iskolában

Az általános iskolás gyereket nevelő családok a tavalyi 64 ezer forint helyett idén átlagosan 54 ezer forintos kiadásra számítanak - derült ki a Budapest Bank által az MTI-hez kedden eljuttatott felmérésből. A kutatás szerint a középiskolás gyerekek iskolakezdése viszont a tavalyi 61 ezer forint helyett idén 67 ezer forintba fog kerülni és a felsőoktatásban tanulóknál is nőtt a várható kiadás.