Kósa miniszteri kinevezésével újabb kudarcot ismer be a kormány - Most miről hullt le a lepel?

Lajosunk személye ráadásul nem garancia a pozitív változásra...

Az ATV információi szerint Kósa feladata lesz biztosítani, hogy

"a milliárdok el is jussanak a címzetthez".

Ez arra enged következtetni, hogy az eddig előirányzott összegek nem jutottak el a megyei jogú településekhez, a fejlesztési szerződések aláírása pedig nem haladt az Orbán Viktor által elvárt ütemben.

Burkoltan tehát egy kudarc beismerésének lehetünk tanúi.

A csatornának név nélkül nyilatkozó befolyásos fideszes politikus szerint is azért volt szükség Kósa hirtelen "átcsoportosítására", mert nem halad kellő ütemben a kormánypárti győzelmet szavatolni hivatott osztogatás, 2016-ban csak a töredékét kapták meg városok a tervezett pénzeknek, és

"18-ban már választások vannak".

Ugyanakkor Kósa jövőbeli ténykedése sem garantálja, hogy a városok akár egy fillért is látnak majd a pénzekből, de legalább a fejlesztési szerződések, az úgynevezett támogatói okiratok aláírása nagyobb sebességre kapcsol, hogy legalább ezeket lehessen lobogtatni a felpörgő kampányban.

Ahogy a televízió oldalán olvasható, ilyen szerződéseket írtak már alá, 2016 karácsonya előtt például harminc beruházásról, de az utalások akadoztak:

voltak olyan települések, melyek csak pár száz millióhoz jutottak, míg Székesfehérvár 7,5, Sopron 4,5, Békéscsaba pedig 4 milliárdhoz, holott csak az utóbbi városnak összesen 500 milliárdot ígért a miniszterelnök.
 
A Fidesz számára egy-egy választókörzetben a képviselői mandátumot jelentheti Kósa Lajos sikeres fellépése, hiszen minél több a megvalósuló beruházás, minél több alapkőletételnél és szalagátvágásnál pózolhatnak a fideszes politikusok, és annál könnyebb eladni a fejlesztések látszatára épülő helyi kampányokat.

"Kósa miniszter úr kezében a 106 egyéni mandátum sorsa"

- nyilatkozta az egyik ismert fideszes az ATV-nek.

Kósa Lajost leváltják a frakció éléről

A 24.hu információja szerint a Fidesz őszi kihelyezett frakcióülésén leváltják tisztségéről Kósa Lajost, a képviselőcsoport jelenlegi vezetőjét. Várhatóan Gulyás Gergelyt választják meg a frakció új vezetőjének.Kósa Lajos éppen két éve, 2015 szeptemberében kapta meg a megbízatást, miután Rogán Antal a kormány tagja lett.