Harmincmillió forintból népszerűsítik az 1-es villamos meghosszabbítását

A többször is elhalasztott beruházás talán most már tényleg elkezdődik.

Keretmegállapodás az „1-es villamos meghosszabbítása az Etele térig” elnevezésű projekt uniós kötelezettségű kommunikációs feladatainak ellátására címmel a MyAd Kft. nyerte a BKK közbeszerzését - olvasható a Közbeszerzési Értesítőben. 

A cégnek két darab sajtótájékoztatót, egy lakossági fórumot, egy nyitó- és egy zárórendezvényt, valamint egy projektlátogatást kell szerveznie. Ezen kívül szórólapokat, brosúrákat, plakátokat, sajtóhirdetéseket kell gyártaniuk, szervezniük.

Mégis a személyes kedvenc: reklámtárgyakat kell tervezniük, így például

250 darab plüssvillamost, 1000 darab környezetbarát lufit, 1000 tollat, 40 pólót és 40 széldzsekit. 

MyAd Kft.-r 2013-ban alapította Komendó Beatrix és Komendó Gabriella. A BKK-val már többször dolgoztak: 2014-ben óriáscsúszdát tettek az Árpád hídnál lévő lépcsőre, 2015-ben pedig stranddá alakítottak egy buszt – mindkét akció a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. reklámkampányának részeként készült.

Mint ismert, az 1-es villamos déli meghosszabbítását már tavasszal el kellett volna kezdeni, akkori kérdéseinkre azt a választ kaptuk, hogy várhatóan a nyáron kezdik az építkezést.

Már építeni kellene, de még el sem kezdték: kérdőjelek az 1-es villamos körül

Mint ismert, tavaly októberben írta ki először a BKK az 1-es villamos Etele térig történő meghosszabbításáról szóló kivitelezési tendert. A beruházásra óriási szükség lenne, hiszen ezzel az 1-es villamost - legalábbis délen - befejeznék.

A tervekben nincs változás, így az Etele úton jelentős fakivágásokra lehet számítani, emellett nem egyesítik az 1-es és a 19/49-es villamosok végállomását, magyarul marad az utasbarátnak semmiképpen sem nevezhető széttagoltság.