Az istenfélő rablógyilkos sem olyan álszent, mint a Fidesz kampánya

A Habony-művek nevű szörnyeteg megalkotói az ellenzéki durvaságtól tartanak.

Klasszikus kép, ahogy egy dél-amerikai börtönben a mélyen vallásos, katolikus-tetkós, keresztet szorongató, egyébként tizenkétszeres emberölés miatt lecsukott alvilági figura interjút ad életéről, munkásságáról. Úgy csinál, mintha lenne bármilyen erkölcsi korlát ami megállíthatná a hétköznapok során, pedig nyilván nincs.

A Fidesz ugyanilyen álszent.

Gulyás Gergely, aki a miniszterré váló Kósa Lajost váltja a Fidesz frakcióvezetői posztján, a kormánypárti Magyar Időknek adott interjújában arról beszélt, hogy

felkészültek a durva kampányra, amelyben az ellenzéki pártok mellett egy harmadik erővel, a Soros György által támogatott hálózattal szemben ugyancsak meg kell védeniük a kormányzás eredményeit.

Ha megfigyeljük, itt nem arra gondolt, ők harcolnak majd durván, azaz, hogy újabb hamis tanúkat állítanak fel lejárató történetekkel, vagy hogy tovább hazudoznak a nyugdíjasok állítólagos megsértéséről, hanem arra, de tényleg arra, hogy

az ellenzéki durvaságokra hogyan kell reagálniuk. Szerinte „keményen, határozottan, de nem durván”.

A teljesen elképesztő cinizmuson túl Gulyás Gergely viszont mondott két komolyabb dolgot is a Fidesz félelmeiről. Az egyik az, hogy szerinte ha valaki elhiszi, hogy a választást már megnyerte, az jó eséllyel el fogja veszíteni, tehát nem mernek magabiztosak lenni.

A másik, hogy Gulyás is úgy látja, a baloldali ellenzék hatástalan, életképtelen: "Ott ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, mint 2010, illetve - a Gyurcsány-párt kiválásával - 2012 után.”

Ellenben a Jobbik szerinte is egységesnek látszik. Így nem is csoda, hogy a Habony-média 90 százalékát a Jobbik lejáratására alkalmazzák. Mindez pedig már most, 2017 őszén odáig fajult, hogy a közmédiába is beépítették a legkeményebb hangvételű propagandistáikat, és már csak „Vona kutyáinak” neveznek nekik nem lefeküdt újságírókat.