Óriási jobbikos siker! 12 év után is felelniük kell a korrupt politikusoknak

Ellenszavazat nélkül - kényszerhelyzetben a kormánypárti politikusok.

A javaslatot hétfőn nyújtották be a parlament elé, Apáti István, Staudt Gábor, Szilágyi György és Vona Gábor aláírásával.

A jobbikos politikusok azzal indokolták az egységesen 12 évre emelését, hogy a korrupciós bűncselekmények elévülési idejének emelése szükséges annak érdekében, hogy a felelősségre vonás biztosított legyen minden esetben.

Ma kiderül! A Fidesz csak blöffölt, vagy tényleg beszáll a korrupció elleni harcba?

Kedden délben kerül a parlament elé az a jobbikos törvényjavaslat, amely 12 évre emelné a korrupciós bűncselekmények elévülési idejét. A helyzet fonákságát az adja, hogy Gulyás Gergely, a Fidesz leendő frakcióvezetője azt nyilatkozta, a kormánypártok készek lennének támogatni a parlamentben egy ilyen irányú szigorító javaslatot.

Ügyes húzás!

Egyébként ügyes politikai manőver is volt, ugyanis a Fidesz - szokásához híven - ismét megijedt egy népszavazási kezdeményezéstől, ezért Gulyás Gergely jobb híján arról beszélt, hogy a Fidesz kész támogatni a szigorítást, csak nehogy referendum legyen a vége.

A Jobbik ekkor csapott le a magas labdára, kényszerhelyzetbe hozva a kormánypárti képviselőket.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el

A kérdést Vágó Gábor volt LMP-s képviselő, a Korrupcióellenes Szövetség titkára nyújtotta be, vasárnap pedig öt ellenzéki párt állt ki a kampány mellett: az MSZP, az LMP, az Együtt, Momentum Mozgalom, és Párbeszéd.

Az aláírásgyűjtés meg is kezdődött a hétvégén, a referendum kiírásához 200 ezer érvényes aláírás összegyűjtésére volt szükség.

A Fidesz ettől a kezdeményezéstől ijedt meg, és végül fogadta el a Jobbik beadványát (a legerősebb ellenzéki párt mellett az Együtt és az LMP is javaslattal élt).

Így most már 2018-ban igen magas lesz a tét a Fidesz-KDNP politikusai számára...