Otthon szülte meg gyermekét, megölte, majd kidobta a szeméttárolóba

A holttestet egy szemétben guberáló férfi találta meg. Az eset 2014-ben történt, a nő ellen most emeltek vádat.

A vád szerint a budapesti nő otthon szülte meg az egészséges leánycsecsemőt, akit ezután élettársa segítésével megölt, majd a holttestet elrejtette, napokkal később pedig egy XVIII. kerületi társasház szeméttárolójába tette - olvasható az ügyészség honlapján.

A nő 2014-ben esett teherbe, ekkorra azonban már megromlott a kapcsolata élettársával, akitől korábban volt már gyereke. A férfi azt mondta, hogy a gyermek nem az övé, és ne szóljanak a terhességről senkinek. A nő a környezete előtt eltitkolta a terhességét, nem szólt róla sem a szüleinek, sem a barátainak, és orvosnál sem járt. Várandósságát testalkata miatt a külvilág nem észlelte.

A vádirat szerint 2014. október 23-án a vádlottak, valamint a nő szülei és gyermekei mindannyian otthon tartózkodtak, amikor a vádlottnál a szülési fájdalmak beindultak. A nő ezt jelezte élettársának, akivel együtt

bementek a fürdőszobába, ahol a nő megszülte a gyermeket, majd ezután a férfi által mondottak szerint megölte.

Ezután az újszülött holttestét a nő – szintén az élettársa tudtával – elrejtette, majd csak két nappal később, október 25-én vitte el egy XVIII. kerületi társasház udvarán található szeméttárolóhoz, ahol az egyik szemetes kukába tette.

A sértett testét másnap, egy szemét között keresgélő férfi találta meg.

A vádirat szerint a leánycsecsemő élve született és életképes volt, halála erőszakos úton, fulladás miatt következett be.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottakat emberölés minősített – tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett – bűntettével vádolja, amit a férfi bűnsegédként követett el. A bűncselekmény a törvény szerint mindkettőjük esetében tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.