Szolnokon is hibás határozat alapján szedik le a Jobbik plakátjait

Folytatás.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Zalaegerszegen egy hibás kormányhivatali határozat alapján kezdték leszedni a Jobbik plakátjait. A hivatal az indoklásban egy cég tulajdonában állóként tekintett a plakáthelyekre, azok viszont már a párt tulajdonában állnak.

Központi utasításra leszedik a Jobbik plakátjait

A közelmúltban írtunk arról, hogy a kormánypártok feles törvénnyel fogták be az ellenzék száját a plakátháborúban. A politikai plakátok kampányidőszakon kívüli betiltása nem kapta meg a kétharmados támogatást, szükség lett egy felvizezett verzióra, hogy elég legyen a feles többség is hozzá. Így vélhetően alkotmánysértő módon sikerült átvinni az elképzelést.

Hasonló események történtek Szolnokon is. Szotyori-Lázár Zoltán, a párt helyi politikusa épp plakátleszedés közben vette észre a végrehajtókat. Ők viszont sok mindent nem tudtak mondani az ügyről, csak utasítást kaptak.

Szotyori-Lázár ezután felhívta az illetékes kormányhivatalt is. Ismertette a panaszt a hölggyel, miszerint ezek már a Jobbik tulajdonában álló plakátok, így véleménye szerint nem esnek a vonatkozó törvény hatálya alá. Az ügyintéző nem tudott a kérdésekre válaszolni, de továbbítja azt a vezetők felé.

Annyit azért elárult, ami eddig is köztudott volt, hogy a járási hivatalok dolgozóit bízták meg azzal a feladattal, hogy szolgáltassanak adatokat az illetékességi területükön található plakáthelyekről, valószínűleg így fordulhatott elő az, hogy néhány helyen maradhattak a plakátok. Az akkori adatbázis mutathatja azt is, hogy a Publimont tulajdonában állnak az érintett reklámhordozók, amik közül azóta vásárolt a Jobbik.