Népharag: lincshangulatból menekítették ki Fülöp kutya gyilkosát - Videó (18+)

A nagycserkeszi állatkínzás ügyében tartott tárgyalást szerdán elnapolta a nyíregyházi bíróság. A vádlottak persze mindent tagadtak, de a tárgyalás után már nem voltak olyan bátrak, mint előtte.

A Szurkolók az Állatokért Mozgalom tagjai ugyanis számon kérték őket, ez pedig nem a legfinomabb diskurzust jelentette. Gyakorlatilag a rendőröknek kellett kimenekíteni a bíróságról azt az állatkínzót, akinek eleinte nevetni, majd végül csak pislogni volt kedve.

Figyelem, az N1TV riportja ezúttal a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat is tartalmaz:

A videó bemutatja a tárgyalást, amin a kimenekítése után elpusztult Fülöp kutya gyilkosai hazudják azt, hogy észre sem vették az állat fejét gyakorlatilag levágó nyakörvet.

A tárgyalás után a szurkolók spontán látogatást is tartottak azon a telepen, ahol a helyiek jellemzően rettenetes körülmények között tartják állataikat, majd az akció valódi kutyamentésbe fordult.

Volt olyan eb, aki új életet kezdhetett, ezúttal igazi emberek között.

Hallgat a kormány

„Lesújtó, hogy ilyen a XXI. században megtörténhet, mindazok ellenére, hogy számtalanszor próbáltam tenni és felhívni a figyelmet az állatbántalmazásokra.” - ezt Egyed Zsolt jobbikos parlamenti képviselő írta Fülöp kutyával kapcsolatban. Az állatvédő politikus folyamatosan próbálja átverni fideszes többségen azt a törvénymódosítást, ami 5-10 év közötti letöltendő (!) börtönbüntetést szabna ki az állatkínzókra, de javaslatait valamiért már bizottsági szinten el szokta kaszálni a fideszes többség.