Kovács László kimondta: nincs elég tehetséges politikus az MSZP-ben

Teljes a leépülés.

A volt szocialista pártelnök a Hír TV reggeli műsorában arról beszélt, hogy az elnökségben a párt legjobbjainak kellene ülnie, de ez most nem így van.

Szerinte nincs elég olyan tehetséges politikus a szocialista pártban, akik győzelemre tudnák segíteni az MSZP-t a jelenlegi helyzetben.

„A mostaniban vannak olyanok, aki például egyéni képviselőjelöltként kevesebb szavazatot kapott a körzetében, mint a párt. Annak idején ez többször is megismétlődött, elnökségi tag is lett, parlamenti képviselő is lett. Nem állítom, hogy mindenki ilyen, de nincsenek többségben azok, akik tényleg komoly erőt jelentenek. Hiányzik az a gárda, akire a pártelnök tud támaszkodni, aki segít a stratégia megfogalmazásban, aki el tudja hitetni (…), hát, ha egy politikus, aki soha semmilyen eredményt nem ért el, hirdet egy nagyon jó programot, az emberek nem hiszik el, hogy meg tudja csinálni, hát, itt a probléma”

– fogalmazott Kovács László.

Ujhelyi nem bízik az MSZP elnökségének határozottságában

Botka László lemondása óta különböző vádaskodások és spekulációk hallhatóak szocialista politikusok szájából. Szó van Botka meghackeléséről, illetve arról is, hogy a Medián közvélemény-kutató cég szándékosan alulmérte a szocialista pártot (ezt a cég vezetője, Hann Endre határozottan cáfolta, és a HírTV-ben össze-vissza beszélő Molnár Gyula pártelnököt szánalmasnak nevezte).