Vona Orbánnak: képes még sportszerűen küzdeni? - óvodás válasz érkezett

Vona Gábor a Parlamentben azonnali kérdéssel fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

A Jobbik elnöke elmondta: a rossz híre az, hogy Orbán nem szereti, mikor ő kérdez tőle, ám van egy jó híre is, ezt már csak 2018 áprilisig kell kibírnia, mivel utána nem lesz kormányfő. Vona azt kérdezte a miniszterelnöktől, sportszerűnek tartja-e, ahogy a Fidesz törvénytelen eszközökkel száll bele a Jobbikba.

Diktatórikus eszközökkel lép fel a Fidesz a Jobbik ellen

Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján megismételte, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) adatkérését fizikai képtelenség lett volna a törvényi öt nap helyett másnapra teljesíteni, majd személyesen, ügyfélfogadási időben szerették volna átadni azokat.Az ÁSZ politikai nyilatkozatot tett a Fidesz mellett azzal, hogy ügyészségi ügyet kreált egy adatszolgáltatási kötelezettségből - vélekedett a jobbikos politikus.

Vona kérte Orbánt: válaszában ne jöjjön Soros Györggyel és Simicska Lajossal, arra válaszoljon, képes-e még sportszerűen küzdeni, lesz-e még demokrata vagy kiégett despotaként távozik a hatalomból.

Orbán azonban nem tudott kilépni a szerepéből, azt mondta, Vona és pártja reménytelen helyzetben van, mert eladták a pártot egy milliárdosnak. A sokakat felháborító plakátügyre és az ÁSZ-botrányra reagálva - a kormánypárt vélhetően mindkét esetben törvénytelen eszközökkel próbál keresztbe tenni a Jobbiknak - csak annyit mondott:

a Jobbik politikusai bénák.

Vona viszontválaszában azt mondta, egy politikai vezető nem veszítheti el a méltóságát, Orbánnal azonban épp ez történt: már csak a stadionja és a kisvasútja érdekli.

Orbán erre mi mást is mondhatott volna: Vona eladta a pártját.

Nem járt jobban az LMP-s Szél Bernadett sem, aki az a miniszterelnökhöz címzett kérdésében felhívta a figyelmet: az embereket nem a Soros-terv érdekli, hanem az, hogy egyről a kettőre tudjanak lépni. Az LMP társelnöke szerint oktatási-, egészségügyi- és bérválság van, ezzel kéne foglalkozni. Orbán erre azt mondta, megérti, hogy Szél nem akar hallani a Soros-tervről, mivel korábban a Menedék migránssegítőnél dolgozott, tehát a Soros-hálózat része.