Diktatórikus eszközökkel lép fel a Fidesz a Jobbik ellen

A Jobbik értékelése szerint a Fidesz az összes hatóságot a hatalma megőrzése érdekében használja fel.

Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján megismételte, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) adatkérését fizikai képtelenség lett volna a törvényi öt nap helyett másnapra teljesíteni, majd személyesen, ügyfélfogadási időben szerették volna átadni azokat.

Az ÁSZ politikai nyilatkozatot tett a Fidesz mellett azzal, hogy ügyészségi ügyet kreált egy adatszolgáltatási kötelezettségből - vélekedett a jobbikos politikus.

Törvénysértőnek nevezte azt is, hogy a kormányhivatalok a saját tulajdonú felületeiről távolították el plakátjaikat és szóvá tette, hogy Kósa Lajos asszisztense korábban személyesen szervezett plakátrongáló akciókat.

Volner János ezt egyfajta "Orbán-tervnek" nevezte, amelynek szerinte az a lényege, hogy csak a kormány kampányolhasson, s az összes hatóságot ennek érdekében használják fel.

Hozzátette: a kormánypárt "erővel támad az ellenzékre" és már a Jobbik betiltását is felvetette.

A frakcióvezető azt is mondta: pártja mindig a törvényesség talaján állt, míg a Fidesz 2010-es kampányköltései vizsgálatra szorulnak, állítása szerint ugyanis a párt csak az összeg harmadát vallotta be az ÁSZ-nál, így felmerül a tiltott pártfinanszírozás gyanúja.