Ha nem lett volna torta, nem kerül elő a kés, és talán az apa még ma is élne

A 17 éves apagyilkos fiú ellen vádat emelt az ügyészség.

Az ugyeszseg.hu-n számoltak be az edelényi tragédiáról. A családtól külön élő apa 2016 novemberében meglátogatta az anyjával élő 17 éves fiát, hogy felköszöntse őt a névnapja alkalmából.

Még tortát is vitt neki.

Aztán persze előkerült az ital, majd a kocsmába is elmentek ünnepelni, ahonnan részegen kerültek haza. A torta felvágásakor azonban összevesztek azon, hogy milyen zenét hallgassanak. Az apa megütötte fiát, aki viszonozta az ütést. Dulakodás alakult ki közöttük, melynek során a férfi hanyatt az ágyra esett. Fia ellökte apja rugdosó lábát és tovább ütötte a sértett fejét ököllel. Ezután felkapta az asztalon lévő kést, mellyel korábban a tortát vágták és egy alkalommal combon szúrta a hanyatt fekvő apját. A 17 éves fiú ezután kiment a házból a kést pedig feldobta a garázs tetejére.

Nem tudni mi játszódhatott le a fiatalember agyában, mert mikor visszament a házba, igyekezett megmenteni az apja életét: derékszíjjal szorította el a megsérült verőeret, mesterségesen lélegeztette, és kérte anyját, hogy hívja ki a mentőket.

Azonban az apát már a mentők sem tudták megmenteni: még a helyszínen elvérzett.

Az ügyészség a fiúval szemben végrehajtásában felfüggesztett fiatalkorúak börtönét indítványozta. Az apagyilkos a nyomozás során lakhely elhagyási tilalom alatt állt, azonban a tárgyalás kitűzését már szabadlábon várja.