Vona Gábor felkészült rá, hogy a Fidesz betiltaná a Jobbikot

A Jobbik elnöke ugyanakkor nem ez a legvalószínűbb forgatókönyv.

"Lélekben, gyakorlatban is fel vagyok készülve a párt föloszlatására"

- mondta Vona Gábor arra a kérdésre, hogy mi lenne, ha a Fidesz végül betiltaná a Jobbikot. A párt elnöke szerint ugyanakkor ez nem a legvalószínűbb forgatókönyv. Vona fel van készülve az állami támogatás megvonására, illetve a Fidesz választási csalására is. Nem árult el semmit arról, hogyan élnék túl a támogatás megvonását, azt viszont ígérte, ha Simicska Lajostól vagy bárki mástól bombaként robbanó információhoz jut, azonnal elmondja - írja az interjú beharangozójában a lap.

Egyelőre nem hív utcára senkit, ugyanakkor szerinte nem kizárt, hogy előállhat olyan pillanat, mikor – attól függetlenül, hogy ő mondja vagy sem – az emberek utcára fognak menni.

Mint ismert, a Fidesz az utóbbi hónapokban többször is riogatott azzal, hogy utcai zavargások lesznek, vagyis "forró ősz", ennek azonban még csak előjele sincs.

A teljes interjút a csütörtökön megjelenő HVG-ben olvashatja el.

Október elején a hatalom nyíltan antidemokratikus támadásba kezdett a legnagyobb ellenzéki párt ellen, erről itt olvashat bővebben:

Ha eddig azt hitte jogállamban él: nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik ellen

Nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik számvevőszéki ellenőrzésével összefüggésben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) beadványa alapján - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-vel pénteken. Bagoly Bettina tájékoztatása szerint az ÁSZ jelzését az abban foglaltak alapján a Budapesti XI. és XXII.