10+1 ütős cikkcím, amiért ma már Orbán migránsokat dobna az Origóra

Ez felháborító!

Ma már megmosolyogtató, hogy a Telekomtól való átvételkor Száraz István, az Origo-NWM csoport vezérigazgatója még olyan magasztos gondolatokat fogalmazott meg egy interjújában, mint, hogy „az olvasók a politikai részrehajlást elpártolással büntetik”, vagy „hosszú távon csak olyan hírportál lehet életképes, amely mögött befolyásolástól mentes, magas szakmai színvonalon működő szerkesztőség áll”.

Azóta persze már közhely, hogy a Habony-művekbe integrált lap a TV2 és a közmédia mellett a Fidesz egyik legfontosabb szócsövévé vált, és múltjához méltatlanul, kontrollálatlanul szolgálja ki még az egyértelmű jogsértésekre alapozó politikai lejárató anyagok megjelenítését is.

De ha már itt tartunk, az érdekesség kedvéért összegyűjtöttünk 10+1 olyan origós cikkcímet, amik az elmúlt két évben egészen biztos, hogy nem jelenhettek volna meg.

Most mindenki kiválaszthatja a kedvencét:

1. Amikor Rogán Antal találkozott a luxussal – szól a cikk arról, hogy Rogán Antal nehezen magyarázhatja meg, miből él úgy, mint egy kiskirály.

2. Habony Árpád leütötte és visszaszerezteszól a cikk arról, hogy Orbán Viktor bizalmasa, a mai fideszes sajtóbirodalom szellemi irányítója megvert egy idősebb házaspárt, bevásárlókucsijukat pedig megtaposta.

3. Orbán Viktor ajtajáig ért az elégedetlenségszól a cikk arról, hogy Orbán Viktor házánál, és más helyeken is a korrupció ellen tüntettek az emberek.

4. A Fidesz csak a jobbikosok témáit akarja, a fejüket nemszól a cikk arról, hogy a Fidesz valamennyi sikerintézkedését a Jobbiktól vette át, miután leszavazta, majd maga nyújtotta be azokat. Akkor még megelégedtek ennyivel, betiltani nem akartak.

5. Sorban fut bele saját régi pofonjaiba a Fideszszól a cikk arról, hogy amiért a szocialistákat hevesen bírálta a Fidesz, kormányon ugyanúgy végrehajtja.

6. Így buziznak a fideszesekszól a cikk arról, hogy valaki burkoltan, valaki nyíltan támadja a Fideszben a homoszexuálisokat.

7. Még nem használhatja a medencéjét Szijjártó Péterszól a cikk arról, hogy a külügyminiszter még nem tudott beköltözni 167 millióért vásárolt szaunás-medencés luxusházába.

8. Magyarország leszerepelt a korrupció elleni küzdelembenszól a cikk arról, hogy  a kormány nem jeleskedik a külföldi befektetések korrupcióját felszámolni hivatott OECD-egyezmény betartásában.

9. Orbán Viktor a menekültügyből akar élniszól a cikk arról, ami azóta csúcsra is pörgött: a kormány kizárólag a migránskérdésre építi újabb választási győzelmét.

10. Simicska lapjába ír Orbán Viktor feleségeszól a cikk arról, hogy bizony a G-nap után sem kellett a Jobbikig mennie Orbánnak, ha Simicskázni akart, elég volt csupán hazamennie. Lévai Anikó máig fel van tüntetve az újság szerkesztőbizottsági tagjai között.

10+1: Öveket becsatolni, ez fájni fog! Kommentár nélkül: