A Reformáció 500 rendezvényen végre nem egy Fidesz-haver kaszál! Ja, de…

Akkorát ugrott az árbevétele, hogy kiakadt az infogr.am grafikonkészítője!

A Menedzsment Fórum szúrta ki, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 58 millió forintos keretösszegről, plusz potom 14 milliós opcióról szóló szerződést kötött a Trinity International Communications Kft., a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft. és a SPRINT Nyomdai Szolgáltató és Ügynöki Kft. által alkotott konzorciummal. A szerződés tárgya szerint a cégek által alkotott trojka a Reformáció 500 programsorozat keretében az október 31-i és december 19-i események rendezvényeit szervezheti. Emellett az egész emlékévhez kapcsolódóan általános médiaügynökségi feladatokat is elláthat.

Kuna Tibor korábban Skylight Budapest nevű pünkösdista gyülekezet rendezvényén beszélt üzleti és hitbeli dolgairól. Akkor Kuna, a Fidesz-frakció korábbi kabinettitkára ezt mondta:

Az, hogy én ma itt vagyok, és az, hogy erről beszélek, nekem ehhez az égvilágon semmi közöm. Ezt Isten adta nekem!

A talentum, a tehetség valóban „föntről” érkezik, a pénz viszont jórészt az adófizetők jóvoltából. Kuna cégei, jól „prosperálnak, a Trinity (magyarul: Szentháromság – a szerk.) International Communications Kft. például a 2012-es 12,7 milliós árbevételét és 5,3 milliós adózott eredményét 2016-ra 15,2 milliárd (nem millió!) forintos bevételre és csaknem 2 milliárdos (szintén nem millió!) adózott eredményre ugrasztotta. A megezerkétszázszorozódó bevételt, illetve a megháromszázhetvenszereződő profitot szerettük volna az infogr.am segítségével megalkotott infografikán is megmutatni a tisztelt Olvasóinknak. Ám, az adatok beolvasása után az alkalmazás egyszerűen „lehasalt”, nem tudta értelmezni a számokat. A fejlesztők nyilván nem gondoltak ekkora ugrásra…